eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Az új, tüdőgyulladást okozó koronavírus terjedése miatt szájmaszkot viselnek az emberek egy hongkongi vasútállomáson 2020. január 26-án. Hongkongban eddig hat  koronavírus-fertőzést jelentettek. A koronavírus halálos áldozatainak a száma 56-ra nőtt Kínában, és világszerte több mint kétezer fertőzöttet regisztráltak. A kórokozó a 11 millió lakosú Hupej tartománybeli Vuhan egyik halpiacán bukkant fel először, ahol illegálisan árusították a vadhúst.
Nyitókép: MTI/EPA/Jerome Favre

Fontos termék lehet hiánycikk a koronavírus-pánik miatt

A patikák már az utánpótlást rendelik a maszkokból.

A Pénzcentrum egy körúti gyógyszertárban keresett szájmaszkot, de mindkét típusú egészségügyi maszk, amit tartanak (az egyik gumiszalaggal rögzíthető, a másikat meg kell kötni), kifogyott. A filléres termék hatékony védelmet biztosít a cseppfertőzéssel, levegőben is terjedő vírusokkal szemben.

A portálnak több beteg panaszkodott arra, hogy sok gyógyszertárban járt, és nem kapott szájmaszkot.

Kértünk utánpótlást maszkból, de még nem igazolták vissza a megrendelésünket - mondta el egy gyógyszerész.

Kifejtette: az influenzajárvány idején sok beteg keresi a maszkokat, ám most sokkal

több olyan vásárló is akad, aki Ázsiába utazik, és azért venne maszkot, tartva a koronavírustól.

Egyes gyógyszertárakban még akadhat raktáron egészségügyi maszk, amely hatásos védelmet nyújt az influenza és más levegőben is terjedő vírusok ellen is, hiszen mechanikusan akadályozza meg a vírusok belélegzését. Sőt visszafelé is hatásos védelmet nyújt: a fertőzött beteg sem lélegzi ki a vírust, megfertőzve ezzel a környezetét.

Teljes védelmet a maszk sem nyújt, és amint átnedvesedik, érdemes cserélni, mert akkor már áthatolnak rajta a vírusok, sőt növeli a fertőzésveszélyt.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×