INFORÁDIÓ 
2020. február 24. hétfő
Szökőnap

áder jános

gulyás gergely

fizetés

mszp

parlament

frakcióvezető

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. november 28-án.

Gulyás Gergely: a törpefrakciók vezetői ma félmillió forinttal keresnek többet az államfőnél

Infostart

A Miniszterelnökséget vezető miniszter arra kéri az MSZP-s képviselőket, hogy mutassák meg, valóban felajánlották-e jótékony célra jövedelmüket.

Az Országgyűlés eléő benyújtott, a köztársasági elnök illetményemelését is tartalmazó javaslat szerint a mostani havi 1,5 millió forint körüli összegről nagyjából 3 millió forintra nőne Áder János államfő fizetése. Emellett a köztársasági elnök házastársának és gyerekének is pluszjuttatásokat állapítanak meg. Az elnök felesége, ha kéri, jogosult leszkétfős titkárság alkalmazására és hivatali gépkocsi használatára akár saját célból is. Külföldi utazásai esetén napidíjra, költségtérítésre és kíséretre tarthat igényt, ha hivatalos programon vesz részt – írta a Blikk.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter közleményében úgy reagált: a köztársasági elnök illetményemelését is tartalmazó javaslat kapcsán az elmúlt napokban ellenzéki képviselők részéről az államfő személyét sértő, megalapozatlan állítások hangzottak el.

„A törpefrakciók vezetői ma félmillió forinttal keresnek többet a köztársasági elnöknél. Ez azért van így, mert amikor a képviselői béremelésekről szavazott az Országgyűlés, akkor az ellenzéki képviselők jelentős része is támogatta saját fizetésük megemelését” - írta.

Gulyás Gergely emlékeztetett: a mostani törvénymódosítást támadó szocialista frakció - miután támogatta a képviselői fizetésemeléseket - úgy nyilatkozott, hogy a fizetésemelésük összegét jótékony célra fogják fordítani. Arra kéri a szocialista frakció valamennyi tagját, hogy tárja nyilvánosság elé, betartották-e ígéretüket, pontosan mekkora összeget fordítottak és milyen jótékony célra.

Nyitókép: MTI/Soós Lajos
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018