eur:
392.6
usd:
366.14
bux:
66741.37
2024. április 25. csütörtök Márk
Nagyné Kozák Anita és férje, Nagy Richárd a négyes ikreikkel a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján 2019. november 29-én. Az 1230 és 1750 gramm közötti súllyal október 24-én született babákat hazavihették szüleik a kórházból. Anita, Anna, Richárd, valamint Panna (b-j) mesterséges megtermékenyítéssel fogantak, és a terhesség 32. hetében császármetszéssel segítették őket a világra.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Hazaengedték a kórházból a négyes ikreket

Az október 24-én született debreceni négyes ikrek egészségesek, és alig egy hónap után haza is mehettek.

Hazamehettek az október 24-én született négyes ikrek. Utoljára három évvel ezelőtt születtek négyes ikrek, előtte pedig harminc esztendővel a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán. A kórház dolgozói az elmúlt hónapban folyamatosan segítették a szülőket és a babákat. Hazaadás-tervező találkozót is tartottak, mely egyedülálló az országban. Itt többek között a leendő háziorvos és a területileg illetékes védőnő is részt vett, hogy minden gördülékenyen működjön a következő időszakban is.

Anita, Anna, Ricsi és Panna mesterséges megtermékenyítéssel fogant, és a terhesség 32. hetében, október 24-én, császármetszéssel született 1230 és 1750 gramm közötti súllyal.

A debreceni négyes ikrek, Anita, Anna, Panna, valamint Richárd  a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
A debreceni négyes ikrek, Anita, Anna, Panna, valamint Richárd a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

"Igaz, nem így terveztük a családalapítást, két gyermeket szerettünk volna, de hál’ istennek négy csoda tölti ki mindennapjainkat" – mondta az anyuka a Naplónak. A négyszeres szülők és babáik nagyon jól vannak. Mindannyian egészségesek és boldogok, hogy végre hazamehetnek.

A babákkal együtt birtokba veszik a számukra berendezett házrészt, majd leülnek mindannyian a családi asztalhoz, és élvezik családtagjaik szeretetét, ezt követően pedig átbeszélik a jövőbeli teendőket.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×