eur:
393.19
usd:
367.31
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Koós Erik, a 2013-as 4x200-as felnőtt országos bajnokság győztes váltójának egyik tagja fut az újonnan átadott, 580 méter hosszú rekortán borítású városmajori futókörön Budapesten 2014. május 27-én.
Nyitókép: MTI/Marjai János

Lassan az is futni fog, aki nem akar - hely biztosan lesz rá

A fővárosban és országszerte futókörök épülnek állami támogatással - mondta egy most induló programról az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

A főváros lakosai között aligha van olyan, aki nem hallott még a margitszigeti, bő 5 kilométer hosszúságú futókörről, ami igen népszerű is. Az elmúlt időszakban több kerület is belevágott hasonló futókörök építésébe, s néhány vidéki nagyváros is hasonlóan tett.

Ezt tovább segítendő a kormány ilyen körök létesítésére írt ki pályázatot.

"A futókörök árának felét mi álljuk, a másik 50 százalékot az önkormányzatoknak kell hozzátenniük"

- mondta el a pályázatról az InfoRádióban Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

Meghatározták a program minimális feltételeit is: a futópályák szélessége legalább 120 centiméter, a hosszúsága pedig minimum 1 kilométer.

A legrövidebb létesíthető kör bekerülési költségét Révész Máriusz 70-100 millió forint közöttire teszi.

"Most körülbelül 450 millió forintot különítettünk el a programra, 12 önkormányzat jutott támogatáshoz. Abban reménykedem, hogy ezek a futókörök a következő évben el is fognak készülni" - tette hozzá Révész Máriusz.

A 12 nyertes település a következő:

  • Baja,
  • Esztergom,
  • Fót,
  • Gödöllő,
  • Hajdúböszörmény,
  • Kecskemét,
  • Budapest-Kőbánya,
  • Budapest-Óbuda,
  • Pápa,
  • Szeged,
  • Székesfehérvár,
  • Szolnok.

A kormánybiztos szilárd meggyőződése, hogy ha a beruházások elkészülnek, mindenki látni fogja, milyen nagy sikere van ezeknek a futóköröknek, a következő lehetőségnél pedig sokkal többen jelentkeznek majd. Ezáltal akár több forrást is biztosíthat a kormány e célra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×