eur:
393.56
usd:
368.24
bux:
66117.87
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay.com

Támad a DIP-torpedó

Elindult a Digitális immunerősítő program roadshow-ja, amely nemcsak fővárosi, hanem vidéki helyszínekre is ellátogat. Az Új Nemzedék Központ és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács közös rendezvényén a diákok játékos formában tudhatnak meg többet a világháló veszélyeiről és a tudatos internethasználatról.

A szervezőknek fontos, hogy a programcsomagot a köznevelési intézményekben interaktív formában ismerhessék meg a fiatalok – mondta az InfoRádiónak az ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár. Illés Boglárka hozzátette: a Digitális immunerősítő program roadshow-ján van szülőmegőrző is, így minden generáció számára tudnak olyan tartalmat nyújtani, amely számára értékes lehet. Amíg a gyermekek élményoktatás keretében építik ki digitális immunrendszerüket, addig a szülők előadásokat hallgatnak az utóbbi időben elindult folyamatokról.

Egy hekkerperformansszal azt mutatták be, hogyan lehet feltörni egy közösségimédia-felületet.

„Megdöbbenve tapasztaltam, hogy több száz fiatal ott ült, nem nézték a telefonjukat, hanem a levegőben volt az egészséges feszültség, amely lekötötte a figyelmüket”

– fogalmazott Illés Boglárka.

A rendezvénysorozat szervezésébe bevonták a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsot is, így színesebbé vált az esemény. A DIP-torpedóban digitális tudatosságukról és tájékozottságukról kérdezik a fiatalokat, de kódfejtő játék és szelfiszoba is várja a diákokat.

Az országos roadshow keretében megyei jogú városokba is ellátogatnak, de arról is folynak tárgyalások, hogy határon túli településekre is ellátogatnának és fesztiválon is megjelennének.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×