eur:
389
usd:
361.91
bux:
68683.75
2024. május 8. szerda Mihály
Nyitókép: ismeretlen

Kiköltöztetik a rabokat a kalocsai börtönből

Hamarosan befejeződnek a kiskunhalasi börtön építési munkálatai és átköltözhetnek a Kalocsai Fegyház és Börtönből az elítéltek.

A büntetés-­végrehajtási szervezet férőhelybővítési programja keretében egy 470 fő befogadására alkalmas börtön létesül Kiskunhalason. A korábban menekültügyi őrzött befogadó központként működő, mintegy 24 hektáron elterülő, üresen álló egykori honvédségi tüzérlaktanyát alakították át börtönné - írja a baon.hu.

Az építkezési munkálatokban százötven elítélt is részt vett. Az 1,7 milliárd forintból kialakított új intézmény neve Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet lesz, amely az európai börtönnormáknak is megfelel. A zárkákban lesz hideg-meleg víz, a zárkatértől elkülönített illemhely, valamint az objektumban sétálóudvart is építettek. A börtönt úgy alakították ki, hogy az elítéltek dolgozni is fognak, szabás-varrási munkát végeznek majd, és az elkészült munkaanyagok raktározására is lesz lehetőség.

Az átalakítási munkálatok január 31-ig befejeződnek, ezt követően kezdődhet majd meg az elítéltek átköltöztetése a kalocsai fegyházból.

Címlapról ajánljuk

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×