eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Kórházaknál vizsgálódik az Állami Számvevőszék - lapszemle

Több fővárosi és vidéki kórház gazdálkodását ellenőrzik az Állami Számvevőszék - írta a Magyar Idők. A Népszava szerint Manfred Weber üzenetet küldött Orbán Viktornak. A szinkronszínészek nagy béremelést kérnek, mert ma kevesebbet keresnek, mint a rendszerváltáskor.

A Magyar Idők szerint az Állami Számvevőszék a szolnoki, a salgótarjáni, a tatabányai, a váci és az orosházi kórházban is ellenőrzést indított. A hatóság arra kíváncsi, hogy a közpénzből működő egészségügyi intézményekben betartják-e a gazdálkodási előírásokat, gondosan bánnak-e az állami vagyonnal, emellett meghoztak-e minden szükséges intézkedést a korrupció megelőzése érdekében. A kórházellenőrzés a fővárost is érinti, sorra kerül például a Dél-pesti Centrumkórház és a kardiológiai intézet - olvasható a lapban.

„Ha nem segítesz nekünk, mi sem fogunk segíteni neked!" A Népszava információja szerint ezt az üzenetet tolmácsolta Manfred Weber, az Európai Parlament néppárti frakciójának vezetője Orbán Viktornak keddi telefonbeszélgetésükön. A lap forrásai nem kívánták értelmezni, hogy az uniós politikus figyelmeztetése a Fidesz általános európai irányvonalának szólt-e vagy konkrétan a magyar miniszterelnök jövő keddre tervezett strasbourgi felszólalására próbált utalni.

A Világgazdaság azt írja, hogy tízszeres bért akarnak a szinkronszínészek. Ma kevesebbet keresnek, mint a rendszerváltáskor - indokolta követelésüket Rajkai Zoltán, a Színházi Dolgozók Szakszervezete Szinkron Alapszervezetének elnöke, aki már egyeztetett Varga Mihály pénzügyminiszterrel. Az érdekképviseleti vezető hozzátette, hogy a szakma egy kamara felállításától sem zárkózik el és kötelezővé tenné az audiovizuális tartalmak szinkronizálását.

Mi lenne, ha akkor is tudnánk kártyával fizetni, ha egy haverunknak akarunk pénzt kölcsönadni? A Portfolio teszi fel ezt a kérdést és meg is válaszolja, ugyanis a Twitter vezérigazgatója éppen erre az ötletre építette fel a Square-t, egy olyan startupot, ami az ételszállítástól kezdve a bérszámfejtésen keresztül a digitális boltvezetésen át egy csomó mindennel foglalkozik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×