eur:
392.15
usd:
366.32
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Különös választás Hódmezővásárhelyen

Sokak szerint az országgyűlési választások várható eredményére is lehet majd következtetni a hétvégi hódmezővásárhelyi időközi választás nyomán.

A Csongrád megyei Hódmezővásárhelyen a fideszes polgármester, Almási István november 20-i halála miatt kellett kiírni az időközi választást. A megyei jogú városban hárman indulnak a posztért. A Fidesz és a KDNP jelöltje a jelenlegi alpolgármester, Hegedűs Zoltán, aki november óta polgármesteri jogkörben irányítja a várost, legesélyesebb kihívója pedig Márki-Zay Péter közgazdász; aki függetlenként indult, ám az MSZP, a DK, az LMP, a Liberálisok, a Momentum, valamint a Jobbik is támogatja azzal, hogy nem indít ellene saját jelöltet.

A helyi ügy a térség országgyűlési képviselője, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter személye, illetve a soha nem látott ellenzéki összefogás mellett azért lett országos jelentőségű, mert váratlanul színre lépett egy régi hódmezővásárhelyi szocialista, Hernádi Gyula, aki pártjával szembe helyezkedve jelöltette magát, mert úgy érezte, hogy kell egy baloldali induló is. Az MSZP erre kizárta tagjai közül a függetlenként induló politikust.

Vasárnap a város 36 818 választásra jogosult polgára ötven szavazókörben adhatja le voksát. A hétvégén azonban Hódmezővásárhely mellett két településen is tartanak időközi önkormányzati választást: a Baranya megyei Rózsafán polgármestert és képviselő-testületet, a Bács-Kiskun megyei Kiskunhalason pedig egyéni választókerületi képviselőt választanak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×