eur:
392.51
usd:
366.12
bux:
66839.2
2024. április 26. péntek Ervin
Már bárki kérhet mentőkutyás segítséget

Már bárki kérhet mentőkutyás segítséget

Magyarországon a rendőrség és a mentőkutyás szervezetek között kialakult egy együttműködés, többek között ennek köszönhetően most már bárki kérhet telefonon keresztül mentőkutyás segítséget.

Sikeresnek tartja a mentőkutyás egységek és a rendőrség együttműködését Orlik Zoltán, a Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetségének elnöke, aki felhívta a figyelmet arra, hogy már a 112-es segélyívószámon is lehet mentőkutyát kérni. 

Orlik Zoltán az InfoRádiónak elmondta, hogy

katasztrófa esetén vetik be a mentőkutyákat, vagy amikor forrónyom alapján kell az eltűnteket megkeresni, illetve ha területkutató kutyák kellenek egy dús növényzetű terület átfésülésére. 

Hozzátette, amikor valaki felhívja a 112-es központi segélyhívó számot, akkor a rendőrség és a mentőkutyás egységnek az illetékese mérlegeli, hogy kell-e és milyen  lenne szükség. 

Orlik szerint, mióta szeptember 25-én megállapodott a Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetsége és a rendőrség egymással, már gyorsabban jutnak el az információk a mentőkutyásokhoz és hamarabb tudnak reagálni. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×