eur:
392.15
usd:
366.32
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Télen ezért jóval drágább az utasbiztosítás

Télen ezért jóval drágább az utasbiztosítás

Magasabbak a síszezonra kötött utasbiztosítások díjai, mint amelyek a nyaralások idejére szólnak.

Két fő utazási szezon van, nyáron a nyaralási, télen a síszezon, nagyjából december elejétől március közepéig. Az utóbbinál valóban magasabb áron lehet biztosítási fedezetet vásárolni, mert télen a sportolási lehetőségek kockázata magasabb - mondta az InfoRádiónak Sebestyén László, a Netrisk.hu vezérigazgatója. Példaként említette, hogy ebben az időszakban sokan autóval közelítik meg a sípályákat a környező országokban, síelés közben pedig gyakrabban érhet baleset, és ha például helikopteres mentés kell, az nagyon drága. Ráadásul folyamatosan egyfajta kockázatnak vagyunk kitéve, mert ha saját hibánkból másnak balesetet okozunk, ebből is több tíz millió fontos kárunk lehet, ilyenkor kell a klasszikus magánemberi felelősségbiztosítás is.

"Egy európai úti cél esetén nyáron átlagosan 500-510 forintos napi áron lehet megkötni a biztosítási csomagot, ez a síszezonban átlagosan 800 forintos napi összeg, de ezért komplex szolgáltatást kapunk" - mondta Sebestyén László.

Hasonló az eltérés a napi díjak között, ha európai vagy Európán kívüli országba utazunk, itt 510, illetve 770 forint az ár. A szakértő szerint a különbséget az indokolja, hogy például az Egyesült Államokban jelentősen drágábbak az egészségügyi ellátás költségei, és a káradatokból látszik, hogy jóval magasabb a biztosítási kockázat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×