eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Újabb hazai munkaszüneti naphoz gyűjtik az aláírásokat

Újabb hazai munkaszüneti naphoz gyűjtik az aláírásokat

Valamennyi megyeszékhelyen gyűjtik a december 24. munkaszüneti nappá nyilvánításáról szóló népszavazási kezdeményezéshez az aláírásokat a Magyar Szakszervezeti Szövetség aktivistái.

A december 24. munkaszüneti nappá nyilvánításáról szóló népszavazási kezdeményezés aláírásgyűjtési határideje november 28., csaknem nyolc hét áll még rendelkezésre ahhoz, hogy a népszavazás kötelező elrendeléséhez szükséges kétszázezer támogatót megszerezzék. 

A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma következő, október 12-i ülésén napirendre kerül ugyan december 24. munkaszüneti nappá nyilvánítása, de ez csak akkor valósulhat meg, ha a kormány és a munkaadói oldal egyaránt támogatja a felvetést.

A népszavazást Bíró Zoltán magánszemélyként kezdeményezte, és kénytelen volt szembesülni vele, hogy sokan azért nem segítenek neki, mert az esetleg elvesző aláírásgyűjtő ívek után darabonként ezer forint bírságot kell fizetni. 

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×