eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Nemcsak Kósa lép, jelentős személyi változások a Fideszben

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője tárca nélküli miniszterré lép elő, helyét Gulyás Gergely, a törvényalkotási bizottság elnöke veheti át. A választás kampányára fordulva a választókerületek élén is történnek személycserék - írja a Magyar Idők.

Tárca nélküli miniszterként a Modern városok program irányítását, felügyeletét veszi át – nyilatkozta a Magyar Időknek Kósa Lajos. A fideszes országgyűlési képviselő hozzátette: ez azzal jár, hogy kormánytagként nem lehet a továbbiakban frakcióvezető.

A személycserével kapcsolatos döntéseket a jövő heti velencei, kihelyezett frakcióülésen hozzák meg. Megjegyezte: Orbán Viktor joga az új frakcióvezető személyének a kijelölése, de előzetes megbeszélések alapján valószínűleg Gulyás Gergelyre tesz majd javaslatot.

A Magyar Nemzet értesülése szerint Gulyás Gergelyt a törvényalkotási bizottság elnöki posztján Hende Csaba követheti. A politikus jelezte továbbá: azt javasolja, hogy az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának élén frakciótársa, Németh Szilárd kövesse őt.

A 2018-as országgyűlési választás kampányára fordulva több választókerület élére is új elnök kerül. Koncz Ferenc, Szerencs polgármestere lett a Fidesz elnöke Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os választókerületében, a politikus Mengyi Roland után vette át a körzet vezetését – a hírt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város első embere megerősítette a lapnak. Mengyi és hat társa ellen a Központi Nyomozó Főügyészség még áprilisban emelt vádat bűnsegédként különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás kísérlete és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés miatt. Az ügyet a Fővárosi Törvényszék tárgyalja. Koncz Ferenc korábban 1998 és 2006, valamint 2010 és 2014 között volt az Országgyűlés tagja, 2010 óta pedig Szerencs polgármestere.

Korábban már több körzetben változott a fideszes elnök személye. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere Sebestyén Lászlót váltotta Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2-es választókerületének Fidesz-elnöki tisztségében. Új fideszes elnöke van Baranya megye 4. országgyűlési egyéni választókerületének is, Tiffán Zsoltot Nagy Csaba követte. Vantara Gyulát a békéscsabai választókerület élén Hanó Miklós, a békési megyeszékhely alpolgármestere váltotta.

A budapesti 6-os választókerületben Kocsis Máté lesz a Fidesz–KDNP országgyűlésiképviselő-jelöltje, a VIII. kerület polgármestere Vas Imre helyett indulhat a Józsefváros–Ferencváros összevont körzetben a 2018-as választáson. A budapesti 8-as választókerületben Papcsák Ferenc zuglói választókerületi elnök helyett Jelen Tamás – a XI. kerület korábbi alpolgármestere – lesz a kormánypárt jelöltje. Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke most indul először egyéni jelöltként a budapesti 3-as választókerületben, a XII. kerületben.

Gulyás Fónagy Jánost váltja a poszton, a választókerület elnöke Pokorni Zoltán polgármester marad. Angyalföldön a Fidesz–KDNP Harrach Tamás önkormányzati képviselőt indítja 2018 tavaszán - olvasható a Magyar Időkben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×