eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Egyre leleményesebb módszerek a börtönökben

Egyre leleményesebb módszerek a börtönökben

Egyre kisebb eséllyel jutnak be tiltott tárgyak a fogvatartottakhoz a hazai börtönökben, pedig a trükkös csomagokból nincsen hiány – mondta az InfoRádiónak a Büntetés-végrehajtási Szervezet szóvivője, Orosz Zoltán.

Tavaly 1459 mobiltelefon illegális bejuttatását akadályozták meg a kollégák, idén pedig eddig már majdnem nyolcszázat foglaltak el – közölte a szóvivő.

Hozzátette:

ezek általában nem a mindennapokban használt nagy méretű készülékek, annál sokkal kisebbek, és a fémtartalmuk is sokkal kisebb.

Orosz Zoltán elmondta, hogy a fogvatartottak egyre leleményesebbek és kifinomultabb módszerekkel próbálják bejuttatni a tiltott tárgyakat a börtönökbe.

Kiemelte: minden eszközzel azon vannak, hogy megakadályozzák, hogy a tiltott tárgyak – főleg a mobiltelefonok – bejussanak a börtönökbe.

„Profinak kell lennünk. Ha leleményes a hozzátartozó, akkor nekünk is olyan leleményes eszközhöz kell nyúlnunk, amivel meg tudjuk akadályozni azt, hogy bejussanak ezek a készülékek” - indokolta.

Egyre leleményesebb módszerek a börtönökben

Elmondta, hogy időnként preparált dobozba, élelmiszerekbe, dohányba, kávéba vagy teába rejtik ezeket a készülékeket.

„Ha tiltott tárgyat találunk a börtönökben, akkor vizsgálatot indítunk, a fogvatartottat pedig fegyelmi, nagyon indokolt esetben pedig büntetőeljárás formájában felelősségre vonjuk. Szigoríthatjuk a biztonsági szabályokat, és részlegesen korlátozhatjuk a kapcsolattartást” - ismertette a következményeket Orosz Zoltán.

Hozzátette, hogy minden esetben vizsgálják a hozzátartozók felelősségét is, és ha bebizonyosodik, hogy szándékosan került bele a csomagokba a tiltott tárgy, akkor a börtönparancsnokok megteszik a szükséges jogi ész szakmai lépéseket is.

Ezzel elveszíthetik a fogvatartottak az esélyt arra, hogy hamarabb szabadulhassanak a jó magaviseletük miatt

– mondta a Büntetés-végrehajtási Szervezet szóvivője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×