eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A teljes EU-t alulmúljuk, egyedüli piros folt vagyunk a térképen

A teljes EU-t alulmúljuk, egyedüli piros folt vagyunk a térképen

A megoldás jórészt rajtunk múlik, csak nem foglalkozunk vele.

Az Eurobarometer adatai szerint az Európai Unió tagállamai közül elsősorban a skandináv országok lakói büszkélkedhetnek a legnagyobb részben azzal, hogy még az összes természetes fogukkal rendelkeznek (50% körüli arányban).

Ez a szám Magyarországon csak 19%-os,

tehát csak minden ötödik magyarnak van meg az összes foga, amivel utolsó helyen állunk az Európai Uniós országok között, úgy, hogy az EU-s átlag 41%-os - írta a 24.hu.

Az Uniós polgárok 7%-a vallotta, hogy egyetlen természetes foga sincs már, ami mellett viszont érdemes kiemelni, hogy egyre nagyobb arányban használnak fogpótló eszközöket, a hiányos foggal rendelkezők közel egyharmada rendelkezik valamilyen protézissel. Pedig az EU adatai szerint Magyarországon az egyik legjobb a fogászati ellátáshoz való hozzáférés lehetősége, Ciprus után a második helyen állunk.

Egy másik, 4600 magyart bevonó kutatás szerint a 45 év feletti lakosság 64%-a nem rendelkezik egy természetes foggal sem. A teljesen fogatlanok 38.7%-a 75 év feletti. Az utóbbi 30 év adatait vizsgálva viszont az derül ki, hogy a legnagyobb mértékű növekedést a teljes fogvesztés tekintetében a 35-44 év között korosztály szenvedte el, hatszorozódott a számuk.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×