eur:
387.08
usd:
358.76
bux:
68917.55
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác
Ha kell, külföldről pótolják a budaörsi raktártűzben megsemmisült gyógyszereket

Ha kell, külföldről pótolják a budaörsi raktártűzben megsemmisült gyógyszereket

A budaörsi gyógyszerraktár-tűz után az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet az érintett gyógyszergyártókkal folyamatosan figyeli az ellátást – mondta a hatóság vezetője az M1 hírműsorában. Kedden egy 5000 négyzetméteres épület 3000 négyzetméteres raktárrésze kapott lángra.

Kedden kora délután riasztották a tűzoltókat, mert Budaörsön a Vasút utcában kigyulladt egy ötezer négyzetméteres raktárépület.

A Pharma parkban álló irodákból, raktárakból mindenki időben kimenekült, személyi sérülés nem történt.

Ha kell, külföldről pótolják a budaörsi raktártűzben megsemmisült gyógyszereket

A település keleti területén érintett lakosokat hangosbemondón keresztül tájékoztatták a tűzről, és kiürítették, bezárták a közeli hipermarketet. A környékbeli óvodákban és iskolákban a füst miatt a gyerekeket bent kellett tartani egy ideig.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet vezetője az M1 hírműsorában azt mondta: a raktárkomplexumban több gyógyszergyártó tárolta készítményeit.

Az érintett cégek a környező országokban működő partnereikkel felvették a kapcsolatot, hogy ha szükséges, mozdíthatóak legyenek az ottani készletek.

A károk felmérése tart, mint ahogy annak tisztázása is, hogy milyen gyógyszerek, milyen gyártási számon semmisültek vagy sérültek meg.

Pozsgay Csilla szerint a tűzben nem érintett, de ott tárolt készítmények minőség-ellenőrzése is meg fog történni.

„Vannak olyan tételek, amelyek közel voltak a tűzhöz. Ott a cég minőségbiztosítójának kell ellenőriznie, hogy károsodott-e az a készlet. És ha nem, akkor forgalomba hozható, forgalomba helyezhető-e”

- mondta az OGYÉI vezetője.

Pozsgay Csilla kiemelte: a gyógyszerészeti intézet egyeztet az érintett cégekkel, és ha szükséges, a gyártók és a forgalmazók számára biztosítja az esetleges hiány pótlásához szükséges engedélyek soron kívüli kiadását.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Több mint ezer vendégmunkást küldtek el az iváncsai akkumulátorgyárból, de nem történt elbocsátás

Több mint ezer vendégmunkást küldtek el az iváncsai akkumulátorgyárból, de nem történt elbocsátás

Lefelezik az iváncsai akkumulátorgyár dolgozóinak létszámát, igaz, a dél-korai SK Innovation üzemében csak a kölcsönzött munkaerőtől válnak meg – mondta az InfoRádióban Székely Tamás, a Magyar Vegyipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége elnöke. Fónagy János parlamenti államtitkár közölte: az elküldött dolgozók máshol kapnak munkát, a megélhetésük biztosított lesz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×