eur:
391.93
usd:
359.33
bux:
72253.66
2024. július 13. szombat Jenő
Nyitókép: Pexels.com

Vállalkozások százai várják, hogy az állam kifizesse a napelem-telepítéseket

A több hónapnyi csúszás ellenére a kifizetésben érintett minisztérium még egy kis türelmet kér, a Magyar Napelem Iparági Egyesület szerint rendszerszintű probléma áll fenn.

A 2023-ban meghirdetett napelemes pályázat keretében 3 millió forint állami támogatást lehetett igényelni erre a célra, aki pedig hőszivattyú rendszert is telepített és nyílászárókat is cserélt, akár 11 millió forint vissza nem térítendő támogatást is kaphatott, a pénzt az állam közvetlenül a kivitelezőknek utalja. Több száz vállalkozó hónapok óta vár rá, hogy az állam kifizesse a munkáját - számol be róla az RTL.

A csatornának nyilatkozó vállalkozó elmondta, a vissza nem térítendő támogatásból telepítettek napelemeket, hőszivattyút vagy cseréltették ki ablakaikat,

sokan viszont csak az előleget kapták meg, így ő például 9 millió forintra vár már több mint egy éve.

A vállalkozó azt is elmondta, hogy létrehozott egy Facebook-csoportot azoknak, akik, akárcsak ő, az utalásukra várnak. Elmondása szerint rövid idő alatt több százan csatlakoztak a csoporthoz. Arra is kitért, hogy az ügyben kereste az Energiaügyi Minisztériumot, ahol viszont informatikai átállásra hivatkoznak, illetve arra, hogy sok igényt nyújtottak be.

Címlapról ajánljuk

Extrém hőség - életbevágó tanácsai vannak Győrfi Pálnak, egy tévhitet is eloszlat

Ebben az extrém melegben a mentők jóval több hívást kapnak a szokásosnál - mondta az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Győrfi Pál ismertette, mik a hőség miatti rosszullét jelei, mit tehetünk magunk vagy mások megsegítésére, mikor hívjunk mindenképpen mentőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.15. hétfő, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Jó napot zártak az amerikai tőzsdék

Jó napot zártak az amerikai tőzsdék

Tegnap az amerikai inflációs adatok közlését követően egy nagyobb profitrealizálás vette kezdetét Amerikában, az esést a Nasdaq vezette: a főként technológiai cégeket tömörítő index több mint 2 százalékot zuhant.Ezt követően Ázsiában is főként estek a tőzsdék: az esést a jappán Nikkei vezette. Ennek ellenére Európában jó hangulatban telik a kereskedés, a vezető indexek erősödnek, és a BUX is felfelé vette az irányt, délután pedig már Amerikában is emelkednek a tőzsdék a csütörtöki esést követően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×