eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Colleen Bell marad

Nem tervezi távozását Budapestről Colleen Bell. Az amerikai nagykövet sajtóhírre reagálva azt mondta, addig tölti be a pozícióját, amíg csak lehetséges.

Nem megyek sehova belátható időn belül – reagált Colleen Bell Budapesten akkreditált amerikai nagykövet a távozásáról szóló laphírre. A Magyar Nemzet azt írta, a novemberi elnökválasztás eredményétől függetlenül távozik posztjáról, és hazautazik a diplomata, mivel „kissé belefáradt a magyar–amerikai kapcsolatok reménytelennek tűnő egyengetésébe”.

A 2015-ben Budapestre érkezett Colleen Bell ezzel szemben úgy reagált a cikkre, ha a lapíró megkérdezte volna őt is a meg nem nevezett informátortól származó értesülésről, akkor közölhette volna, hogy "semmi sem állhat távolabb az igazságtól".

Azt mondta, november 8-án eldől, ki lesz az Egyesült Államok következő elnöke, akit januárban iktatnak be. Hozzátette: mint minden amerikai nagykövetet, őt is az elnök nevezte ki.

Kiemelte azt is, hogy örömmel szolgálja hazáját budapesti amerikai nagykövetként, és addig tölti be a pozícióját, amíg csak lehetséges.

"Még nem tudom, hol van a célvonal, de szándékomban áll átfutni rajta" – mondta Colleen Bell.

Elemzők szerint tavalyi érkezése óta jelentősen enyhült a korábban feszültté vált amerikai-magyar viszony. Még januárban, az Amerikai Kereskedelmi Kamara budapesti rendezvényén beszédet tartott a Budapesten akkreditált amerikai, és a Washingtonban akkreditált magyar nagykövet. Colleen Bell egyebek közt az erős kereskedelmi kapcsolatokat, a szövetségesi viszonyt emelte ki, majd Szemerkényi Réka arról beszélt:

„Az Egyesült Államok Magyarország legfontosabb és nélkülözhetetlen stratégiai partnere. A változó világban a kihívások mindenkit közvetlenül érintenek, ezért még nagyobb szükség van a stratégiai együttműködésre és szövetségesekre, mint valaha” - mondta januárban a washingtoni magyar nagykövet, hozzátéve, hogy az elmúlt évben – vagyis Colleen Bell érkezése óta – javult a két ország között a kommunikáció és a megértés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×