eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Az élelmiszerboltok már biztosan nyertek a foci Eb-vel - lapszemle

Hadházy Ákos pályázik az LMP társelnökségére - erősítette meg a Magyar Idők értesülését a politikus. Napokon belül dönt a Fővárosi Főügyészség arról, meghosszabbítják-e a nyomozást a Nemzeti Választási Irodánál botrányt okozó kopaszok ügyében –írja a Magyar Nemzet.

Az OTP vezetésével alakuló pénzintézeti konzorcium finanszírozhatná az M3-as metróvonal infrastruktúrájának 137,5 milliárd forintba kerülő felújítását, ha az unió nem támogatja a projektet – értesült a Népszabadság. Márpedig a támogatási kérelem elutasítására, illetve a részleges finanszírozásra a lap információi szerint már a kormányzati döntéshozók is egyre nagyobb esélyt látnak.

Hadházy Ákos pályázik az LMP társelnökségére - erősítette meg a Magyar Idők értesülését a politikus, aki már közzétette programját az LMP belső fórumán.

Napokon belül dönt a Fővárosi Főügyészség arról, meghosszabbítják-e a nyomozást a Nemzeti Választási Irodánál botrányt okozó kopaszok ügyében – közölte a Magyar Nemzettel az ügyészség. Még mindig nem tudni, ki lehetett a megbízó.

Bekerült az Interpol nyilvános körözési listájának tíz legkeresettebb embercsempésze közé az a bolgár férfi, aki Magyarországon halálos balesetet okozott, utána pedig megszökött a hatóságok elől – olvasható a Magyar Időkben. Kolyo Georgiev Kolevet az Interpol embercsempészés miatt keresi.

A Brexittel a budapesti turizmus is veszíthet, a font gyengülése miatt ugyanis kevesebb angol turista érkezhet Magyarországra – írja a Világgazdaság. Noha nem Nagy-Britanniából érkezik Magyarországra a legtöbb utazó, de a britek forgalmának a bővülése a legdinamikusabb – mondta a lapnak a Magyar Szállodák és Étteremek Szövetségének elnöke.

Bár kikerült a projekt az uniós elszámolásból, mégis vizsgálódik a Csalás Elleni Európai Hivatal az Országos Roma Önkormányzat irányítása mellett zajlott Híd a munka világába program ügyében – tudta meg a Magyar Nemzet. A lap szerint az uniós hivatal kihallgatta a szervezet volt elnökét. Közben az adó- hatóság tovább nyomozna az ügyben.

Félidejéhez érkezett a futball Európa-bajnokság, és elmondhatjuk: a hipermarketek, a diszkontok és a kisebb élelmiszerboltok már biztosan nyertek az idei kontinenstornával. A vasárnapi magyar–belga meccs előtt a korábbiaknál is többen szerezték be a kánikulában jobban fogyó italokat, egyes élelmiszereket, illetve szurkolói kellékeket – írja a Magyar Idők.

Munka nélkül marad a nyíregyházi dohányfeldolgozó alkalmazottainak többsége, ugyanis a Universal Leaf Tobacco Európa más országában dolgozza majd fel a magyar dohányt – olvasható a Magyar Nemzetben. A termelőknek nem kell aggódniuk, a cég magyarországi érdekeltsége továbbra is megvásárolja tőlük az alapanyagot.

Országszerte 25-30 milliárd forintnyi hiteligényről zajlanak az ügyféltárgyalások az első nulla százalékos uniós hitel kapcsán – írja a Portfolió. Ebből mintegy 10 milliárd forintnyi résznél egészen konkrét a fejlesztési igény és mintegy 3 milliárd forintnyi hitelkérelmet már be is rögzítettek a Magyar Fejlesztési Bank rendszerébe.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×