eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Már most több a parkolóhely a repülőtéren és még nincs vége a bővülésnek

Egyre több a parkolóhely a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren - mondta az InfoRádiónak a Budapest Airport szóvivője. Hardy Mihály kiemelte, tavalyhoz képest 40 százalékkal több parkolóhely áll az utasok rendelkezésére.

„Az elmúlt években olyan dinamikusan növekszik a forgalom, hogy egyre nagyobb szükség van további parkolóhelyekre a repülőtéren. Ezért most több lépcsőben nekiálltunk, minden lehetséges helyet kihasználva bővíteni a parkolót. A hétvégén nagyjából 300 új parkolóhelyet adtunk át, de idén összesen ezer új parkolóhelyet nyitunk, ami 40 százalékos bővülést jelent tavalyhoz képest” - emelte ki Hardy Mihály.

A Budapest Airport szóvivője elmondta, a parkolószolgáltatás is többszintű.

„Vannak olyan kiemelt helyek, mint például az úgynevezett Business parkoló, ahova az üzletemberek tehetik be az autóikat két-három napra: Itt kamerás őrzés és rendszámfelismerő védi az autókat, állandó ügyfélszolgálat van és egy shuttle busz viszi föl az utasokat a terminálra. Az árszámítás alapja a Holyday parkolóban például az, hogy olcsóbb legyen egy hétre, mint ha az utasok taxival mennének ki a repülőtérre és vissza a városba. Ha időben lefoglalják, mondjuk egy-két héttel az utazás előtt az interneten, akkor többezer forintot is meg lehet spórolni” - fűzte hozzá Hardy Mihály.

A szóvivő elmondta, hogy a terminál előtt változatlanul csak ki- és beszállni lehet. Azért olyan magasak az árai, hogy arra ösztönözzék az embereket, hogy az úgynevezett Terminál parkolót, illetve hosszabb parkolásra a távolabbi parkolókat vegyék igénybe.

Idén nyáron elkészül a fedett gyalogos folyosó is, erős napsütésben vagy esőben védve és kényelmesebb körülmények között lehet eljutni a parkolóból a terminálra” - jelezte Hardy Mihály.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×