eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Trócsányi: a gyűlöletbeszéd nem engedhető meg

Prevencióra és korrekcióra is szükség van a gyűlöletbeszéd ellen - hangsúlyozta Trócsányi László igazságügyi miniszter, az Internethasználat és felelősség című konferenciát követően.

Tiszteletben kell tartanunk a véleményszabadságot, mint országaink alapvető értékét, ám a gyűlöletbeszéd nem engedhető meg, tehát fel kell ellene lépni, Magyarország pedig jogállami válaszokat akar adni e dilemmára – hangsúlyozta Trócsányi László igazságügyi miniszter, izraeli kollégájával közösen tartott sajtótájékoztatóján az Internethasználat és felelősség – Jogi eszközök az online gyűlöletbeszéd megfékezésére című konferenciát követően. Trócsányi Lászlót hallják.

"Egy olyan világban élünk, ahol a digitalizáció tehát folyamatosan fejlődik, szinte gyorsabban fejlődik, mint a jogszabály-alkotás. Tehát mindig utánkövetés folyik és ezért nagyon fontos mind a prevenció, mind pedig a korrekció. Ez a korrekció azt jelenti, hogy igenis olyan jogszabályok kellenek, hogy fellépjünk a gyűlölettel szemben."

Ajelet Saked izraeli igazságügyi miniszter szintén úgy látta, hogy a véleményszabadság korlátozása nélkül kell megtalálni azokat az eszközöket, amelyek hatékony választ adnak a gyűlöletbeszédre, mint mondta: "hiszen tudjuk, hogy a gyűlölködő szavakat tettek is követhetik, és a szavak szintjén kell megállítani a gyűlöletet".

A politikus szerint a nemrég Izraelen végigsöpört terrorhullám is gyűlöletkeltéssel kezdődött, ám tapasztalataik szerint amikor felvették a harcot az online gyűlöletbeszéddel, a terrorcselekmények is visszaszorultak.

A két tárcavezető egyetértett abban is, hogy a terrorizmus elleni küzdelem mindkét országban a prioritások közé tartozik. Emellett szót ejtettek a migrációs válságról, illetve annak Magyarországra gyakorolt hatásáról, valamint arról, hogy Magyarország az Európai Bírósághoz fordult a kvótahatározat miatt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×