eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nem lesz eső kedden

Estétől csökken a felhőzet, fokozatosan kiderül az ég, és kedden már napos, csapadékmentes időre van kilátás.

Kedden napközben az északi, északkeleti szelet a Tiszántúlon és az Északi-középhegység keleti felében erős lökések kísérhetik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 14 fok között alakul, az északkeleti országrészben valószínű a hűvösebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 22 és 25 fok között várható.

A kontinens északkeleti vidékein egy többközéppontú ciklonrendszer található, amelynek hatására a Kelet-európai-síkságon többfelé borult, csapadékos az időjárás.

Ettől a rendszertől nyugatra anticiklon helyezkedik el. Keleti peremén észak felől Kelet-Európa fölé hideg, száraz levegő áramlik, ott így nagy területen a sokéves átlag alatt marad a hőmérséklet. Az Ural előterében a legmelegebb órákban is mindössze 15 fok közelébe melegszik fel a levegő. Európa délebbi részein viszont jellegtelen nyomási kép figyelhető meg.

A délutáni órákban többfelé alakul ki zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső kíséretében. A Kárpát-medence időjárását egyre inkább az északra található anticiklon peremén érkező hidegebb, száraz levegő alakítja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×