eur:
392.25
usd:
366.76
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Orbán Viktor: Dunaújváros a paksi beruházásban érdekelt

A kormányfő a paksi beruházás minél hamarabbi megkezdését követően az egész ország legfőbb energiájává tenné a villamosáramot. Orbán Viktor a Modern Városok Program keretében azt mondta: a dunaújvárosiak Paks 2. sikerében érdekeltek.

A miniszterelnök szerint az egykori iparvárosokban is van jövő, ezért Orbán Viktor Dunaújváros fejlesztését becsületbeli ügynek nevezte. Meggyőződése, hogy a mostani kormányzati ciklus végére 6 százalék alá megy a munkanélküliség a településen. Mint mondta: Magyarországon a kormány nélkül nem lehet várost fejleszteni, bizonyos nagyságrendű fejlesztéseket nem lehet a kormány nélkül megvalósítani, és ez nem pártkérdés – tette hozzá Orbán Viktor.

„Kulcskérdés, hogy sikerül-e Magyarországot a modern ipari forradalomba bekapcsolnunk és sikerül-e úgy bekapcsolni, hogy abból több előny, mint hátrány származzon. Ebből a szempontból érdemes figyelni mindazt, ami Dunaújvárosban történik, mert ha Dunaújvárosnak sem sikerül bekapcsolódni ebbe a modern ipari forradalomba, akkor kinek fog?” - mutatott rá Orbán Viktor.

Orbán Viktor a gázról villamosáram alapú várossá alakítaná a települést.

„Ez rögtön megmutatja az Önök számára, kedves dunaújvárosiak, hogy Önök személyesen a Paks2 beruházás sikerében közvetlenül érdekeltek” - hangsúlyozta a miniszterelnök.

A kormányfő a paksi beruházás minél hamarabbi megkezdését követően az ország legfőbb energiájává tenné a villamosáramot. Orbán Viktor később a polgármesterrel kötött megállapodás legfontosabb pontjait sorolta.

„Komoly, a polgári életminőséget javító beruházások várhatók: uszoda, sportcsarnok, elhanyagolt területek bevonása, városi szállodaépítés – és amit fontosnak tartok: a gazdaság fejlesztése érdekében áruforgalmi csomópont létrehozása, a vállalkozások támogatása. Mert szép dolog a polgári életminőség, de ha nincs, ami finanszírozza, akkor vágyálom marad, egy idő után pedig romhalmaz lesz a létesítmények helyén” - mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök Dunaújvárosban is szóba hozta a magyar buszgyártást.

„A kormány a pénteki ülésén fogadja el az új nemzeti buszstratégiát, és ma abban állapodtunk meg, hogy ennek keretében lecseréljük azokat a buszjárműveket, amelyek ma az Önök városának utcáin ismeretesek, és ha minden igaz, akkor sikerül ezeket elektromos buszokra lecserélnünk" - fogalmazott Orbán Viktor.

Cserna Gábor polgármester beszédében a város fejlődésének garanciájának tartja a Dunaújvárosért dolgozók mottóját, azaz, hogy "előttünk a város, mögöttünk a kormány".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×