eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Bakondi: új migránsútvonalak indokolhatják az osztrák intézkedéseket

A miniszterelnök belbiztonság főtanácsadója szerint Ausztria fokozott határőrizeti intézkedései arra utalnak, attól tartanak, hogy Ausztria felé tolódik a migránsok útvonala.

Bakondi György az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában ezt annak kapcsán mondta, hogy az osztrák rendőrök vasárnap embercsempészeket, illegális bevándorlókat keresve az

osztrák-magyar határátkelőhelyeken fokozott ellenőrzést tartottak.

Az intézkedés következtében több mint tíz kilométeres torlódás alakult ki Hegyeshalomnál. Emellett a Brenner-hágónál az olasz határra tervezett kerítésépítési munkálatokat is megkezdte Ausztria.

A belbiztonsági főtanácsadó szerint ezeket a lépéseket nyilván az illegális migráció folytatódásáról, a nyári időszakra várható előrejelzésekről szóló információk indokolják.

Bakondi György hozzátette, jelentős illegális migráció tapasztalható a balkáni útvonalon, Líbiából már más utakon keresztül egyre többen jelennek meg Olaszországban is, s onnan várhatóan Ausztria, illetve Németország felé veszik az irányt a migránsok.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×