eur:
392.82
usd:
366.14
bux:
66803.65
2024. április 26. péntek Ervin

Galló Istvánné: ezért lett elegük a tanároknak

A pedagógusok tiltakozásának középpontjában a gyermekek állnak - hangsúlyozta a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke. Galló Istvánné az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: az érdekképviselet országos vezetősége hétfőn dönt arról, hogy részt vesz-e a keddre összehívott köznevelési kerekasztal tanácskozáson.

Galló Istvánné az InfoRádió Aréna című műsorában: a mostani tiltakozásokhoz elsősorban a diákok és a pedagógusok túlterheltsége vezetett, illetve az, hogy nem kaptak érdemi választ a kormányzattól az általuk felvetett problémákra.

Megemlítette, hogy a kormányzat nem egyeztetett a nagy mértékű átalakítások előtt a szakma képviselőivel. A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke úgy vélte: az állami intézményfenntartó sok kistelepülési iskolának jelentette a túlélés lehetőségét, ugyanakkor sok intézményt elszegényített.

Emlékeztetett arra, hogy a sztrájkbizottság korábban a Közoktatás-politikai Tanács visszaállítását követelte, miután a tanácsadó testület korábban az ágazatot érintő minden változtatási tervet véleményezett. Galló Istvánné úgy vélte: tisztázatlan a mostani kerekasztal feladata és funkciója, mivel igen tág a meghívottak köre.

Az érdekképviseleti vezető nem zárta ki, hogy a kerekasztal eredménytelensége esetén sztrájkba lépnek a pedagógusok.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×