eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Novák Katalin: A sok CSOK-rendeletből kettő lehet?

Két új rendeletre van szükség a családi otthonteremtési kedvezménnyel összefüggésben - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

"Sok szó esik a CSOK-ról, ami azt jelzi, hogy óriási az érdeklődés, és tényleg sikerült olyan területre tapintatni, ami emberek tömegeit érinti. A családok nagyobb része december óta erről beszél, azt kalkulálják a konyhaasztalnál, hogy igénybe vegye vagy ne, de mindenképpen tájékozódnak. Ez jó, természetes, hogy mindenki szeretné tudni a részleteket."

"Azt is látjuk, hogy mint minden teljesen újszerű rendszer bevezetésénél, éppen a részleteknél derülnek ki akár a pontatlanságok, a nem egyértelmű kitételek, amelyek között nem tudnak eligazodni az emberek. Ez is természetes, hiszen úgy született meg ez a döntés, hogy meglévő jogszabályok, rendeletek módosításával képeztük le."

"Most azt látjuk, hogy a négy-öt rendeletben való eligazodás - mi a lakás definíciója, mit jelent a tetőtér beépítés, neki ezért mennyi pénz jár - rendkívül nehéz. Ezért mondtuk azt, hogy szükség van két új rendeletre, az egyik az újépítésű, a másik a használt ingatlanokra vonatkozik, amikor valaki egyiket vagy másikat megvásárolja, a megfelelőt kell csak tanulmányoznia" - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Novák Katalin ismertette: "a változás tavaly júliusban volt először, amikor bevezettük a CSOK-ot, aztán decemberben meghirdettük a 10+10+5 millió forintos támogatást meghirdettük és sok feltételen javítottunk, azóta pedig arról beszélünk, hogy a következő kormányülésen - február 3-án még milyen döntések szükségesek, ezeket leképezzük jogszabályi szinten ezekben a rendeletekben."

Hanganyag: Exterde Tibor, Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×