Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Támogatást kaphatnak az önkormányzatok

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Sok önkormányzatot érintett az illegális bevándorlás, a migránshelyzet kezelésében részt vevő települések támogatást kaphatnak - közölte a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Pogácsás Tibor elmondta: egyeztettek az önkormányzatokkal, megnézték a leadott igényeiket, és folyamatban vannak a kifizetések. Megemlítette, hogy több olyan település, amelyet érintett a bevándorlás "első frontja", a lakosság megnyugtatása érdekében pénzt kapott arra, hogy fejlessze a biztonsági kameráinak rendszerét.

Az államtitkár szerint a kvótarendszer bevezetése esetén az önkormányzatok szembesülnének közvetlenül annak hatásával. A települések azonban nincsenek erre felkészülve, nincsenek olyan lakások, amelyekben teljesen eltérő kultúrájú embereket tömegesen el tudnának helyezni. Pogácsás Tibor bízik abban, hogy erre nem is lesz szükség, ugyanis nem lát megoldást a migránsok tartós befogadására. Megjegyezte, hogy már az ideiglenes befogadóállomásokkal szemben is sok ellenérzés van a lakosságban.

Az önkormányzati államtitkár emlékeztetett arra, hogy a kormány minden eszközzel fellép a kötelező betelepítési kvóta ellen. Ez ugyanis igazságtalan, eredménytelen, a migránsok akaratával ellentétes, és azt az unió jogalkotási rendjét felrúgva próbálják ráerőltetni az országokra - fogalmazott.