eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Programokkal várják a temetők a látogatókat a hétvégén

Halottak-napi megemlékezésekre várják a látogatókat a hétvégén a budapesti temetőkben. Tóth Gábor, a Budapesti Temetkezési Intézet szolgáltatási igazgatója az InfoRádió Barangoló című műsorának nyilatkozott.

"A halottak napjához kapcsolódóan idén is lesz két temetőben úgynevezett központi megemlékezésünk. Az Újköztemetőben szombat 17:30 órai kezdettel, vasárnap pedig a Farkasréti temetőben szintén fél hatkor kezdődnek a megemlékezések a három történelmi nagy egyház részvételével, illetve Vincze Kinga vezetésével Fehér Anna verseket szaval, Varga Miklós pedig énekelni fog" - mondta el Tóth Gábor.

A Budapesti Temetkezési Intézet szolgáltatási igazgatója hozzátette: "más temetőinkben is vannak helyi, általában ökumenikus megemlékezések. November 1-jén az Angeli úti, a cinkotai, a rákospalotai, a Tamás utcai temetőben, Csepelen, Óbudán, a megyeri temetőben és Pestszentlőrincen, különböző időpontokban, amelyekért érdemes a temetővel felvenni a kapcsolatot. Még november 2-án délután Csepelen és Óbudán lehet ilyen megemlékezéseken részt venni."

"A budapesti temetők nemcsak szakrális, az elhunytak eltemetésére szolgáló helyek, hanem egyrészt parkok, másrészt rengeteg építészeti remekművel ellátott helyek is, tehát nem kizárólag halottak napján, hanem bármikor várjuk szeretettel a látogatókat. Szeretnénk, ha a látogatószám minden évben, lehetőség szerint, növekedne" - hangsúlyozta Tóth Gábor.

A Budapesti Temetkezési Intézet szolgáltatási igazgató kiemelte: "annak ellenére, hogy fák és zöldterületek is vannak, azért csak egy temetőről beszélünk, ezért a kegyeleti kultúra megőrzése fontos dolog, de más különösebb elvárásunk nincs a temetőlátogatókkal szemben, és a budapestiek nagyon jól tudják, mire kell figyelniük, ha egy temetőbe látogatnak."

A témával részletesen foglalkozik az InfoRádió Barangoló című műsora szombaton, a déli hírek után.


Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×