eur:
390.23
usd:
364.26
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Emmi: négy év alatt megduplázódik a kétgyermekes családok adókedvezménye

A következő négy évben duplájára emelkedik a két gyermeket nevelő családok által igénybe vehető adókedvezmény mértéke - jelentette ki a az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatorna műsorában.

Novák Katalin elmondta: amíg jelenleg havi húszezer forintnyi adókedvezményben részesülnek a kétgyermekes szülők, 2019-ben ez az összeg már havi negyvenezer forint lesz.

A politikus felidézte, hogy 2010 előtt szinte nem működött családi típusú adózás, csupán a három gyereket nevelő családoknak járt gyerekenként havi négyezer forintnyi adókedvezmény, vagyis összesen 12 ezer forint. Ma a kedvezmény összege egy három gyermeket nevelő család esetében 99 ezer forint. A kormányoldal kiterjesztette a kedvezményt az egy- és kétgyermekes családokra is, vagyis a családok 95 százaléka ma már igénybe veheti - ismertette az államtitkár.

Novák Katalin úgy vélekedett, hogy a kormány családpolitikai intézkedései eredményesek, hiszen átlagosan egy családban húsz éve nem született annyi gyerek, mint az idén.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×