eur:
392.2
usd:
366.79
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Orbán Viktor gesztust tett a német nagyiparnak? - lapszemle

A Népszabadság szerint a német nagyiparnak tett gesztusként értékelhető, hogy Orbán Viktor egy német vállalkozástól igazolt gazdasági államtitkárt. Meglepően könnyen ki lehet játszani az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszert a Magyar Nemzetnek nyilatkozó szakértők szerint.

A Népszabadság szerint a német nagyiparnak tett gesztusként értékelhető, hogy Orbán Viktor egy fékrendszereket gyártó német vállalkozástól igazolt gazdasági államtitkárt. Glattfelder Bélát ugyanis Lepsényi István váltja a poszton. A lap információi szerint az említett cég, a Knorr-Bremse vállalatcsoport tulajdonosának kapcsolatrendszere Angela Merkelig ér.

Meglepően könnyen ki lehet játszani az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszert a Magyar Nemzetnek nyilatkozó szakértők szerint. Ráadásul az előírások alól kibújni szándékozókra még csak azt sem lehet ráfogni, hogy szabálytalanul járnak el, csupán kihasználják a rendszerben rejlő kiskapukat.

A Magyar Idők úgy tudja, hogy a NATO védelmi minisztereinek mai brüsszeli találkozóján döntenek arról, hogy katonai bázist hoznak létre Székesfehérváron. Ezzel rövid távon egy negyvenfős koordinációs parancsnoki központ jön létre Fejér megye székhelyén, hosszú távon pedig zömében amerikai katonai egységek, katonai eszközök fogadását írják elő Magyarországnak.

Az Index szerint padlón van a magyar boksz, amit jól mutat, hogy most kezdődik az ökölvivő-világbajnokság, de a magyar csapat pusztán két főből áll és még az elnök sem utazik. Ennyire gyámoltalan sportágunk nem nagyon volt az utóbbi években, pedig állami százmilliókkal számolhatnak, de ha így folytatódik, visszatérhet a nélkülözés.

Egy-két éven belül el kell indítani azt a folyamatot, amelynek eredményeként Pest megye leválhat Budapestről, a régiós határok újragondolásával - mondta a Magyar Időknek Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára.

A Magyar Nemzet szerint már az 55-64 éves korosztály foglalkoztatási rátája is elmarad az uniós átlagtól. A Központi Statisztikai Hivatal elemzése alapján ugyanis bár a magyarok közel fele azt tervezi, hogy a nyugdíj mellett kötetlen munkaidőben dolgozni fog, a valóságban csak a férfiak 22,9, míg a nők 18,9 százaléka tud ily módon valóban visszatérni a munkaerőpiacra.

A Népszabadságban arról olvashatnak, hogy szakszervezeti védettsége ellenére elbocsátották állásából Hoffmann Antalt, a Dél-alföldi Közlekedési Központ felügyelőbizottsági tagját, miután a férfi a cég gyanús beszerzései miatt feljelentést tett részvényesként hűtlen kezelés gyanújával. Az ügyben már megindult a nyomozás.

Várhatóan a távirányítású repülő robotok, köznapi nevükön a drónok lesznek az idei karácsony slágertermékei - közli az Index. A nyugati trend követéséhez azonban itthon a kereslet és a kínálat találkozásához még hiányzik a fizetőképes kereslet. Az amerikai légügyi hatóság számítása szerint azonban karácsonyra nagyjából egymillió drónt fognak ajándékozni az Egyesül Államokban.

A napi.hu szerint hiába győztek a hét végi portugáliai parlamenti választáson a korábbi kormánykoalíció pártjai, abszolút többség hiányában előre láthatóan nem lesznek képesek folytatni a kormányzást, enélkül pedig elakadhat az ország reformfolyamata, ami újabb válsággal fenyegeti az eurózónát.

A portfolio-n arról olvashatnak, hogy bár a brókerbotrányok után senkit nem lephet meg, hogy a szektor szereplőit egyre nagyobb szigorral ellenőrzi a felügyelet, ám a portál értesülései szerint ennek keretében a brókercégeknél közvetlenül is megkeresnek ügyfeleket adategyeztetés céljából, egy végzés formájában, bírság kilátásba helyezésével.

A penzcentrum.hu egy friss kutatásra hivatkozva közli, hogy pocséknak érzik anyagi helyzetüket a magyar nyugdíjasok. A 10-es skálán 5,9 pontra értékelik saját helyzetüket, míg az európai átlag 7 ponton áll. Ennek ellenére meglepően kevesen tesznek félre a nyugdíjas éveikre, pedig már kevés pénzből is indítható olyan megtakarítás, ami gazdagabbá teheti tulajdonosát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×