eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Egyre jobbnak kell lenniük a mobilhálózatoknak

Gyorsabb, megbízhatóbb és jobb minőségű hálózat - ezek a hívószavak a barcelonai mobil világkiállításon. Ezekre azért is szükség van, mert a mobil adatforgalom egyre nagyobb részét a videóletöltések viszik el és 5-6 év múlva a teljes adatforgalom fele videóra megy majd el.

Bár a nulladik napi új készülékbemutatók után is nagy az érdeklődés a Samsung Galaxy S6, a HTC One M9, a Microsoft Lumia 640 mobilokat bemutató standoknál, a rendezvény első napja már inkább a kihívásokról szól, többek között arról, hogy a mobil adatforgalom egyre nagyobb részét a videóletöltések viszik. 5-6 év múlva a teljes adatforgalom fele videóra megy majd el, egyre nagyobb lesz a hálózatok leterheltsége, ezért gyorsabb és jobb hálózatra lesz szükség.

A következő generációs 5G mobilkészülék nem egy telefon nagyságú gép, hanem akkora, mint egy közepes méretű szekrény, viszont egy 4 gigabyte-os HD-filmet 2-3 másodperc alatt tud letölteni.

A készüléket az Ericsson standján látható. A svéd vállalat több olyan fejlesztést is bemutatott, amelyek elősegítik az 5G hálózatok 2020-as indulását.

Magyar vonatkozású volt az a hír, hogy a Deutsche Telekom Magyarországon indítja el új kísérleti tévészolgáltatásait, amit egyébként magyarok fejlesztettek. Az új szolgáltatás lényege a személyre szabottság, emellett online játékszolgáltatást is kínálnak majd.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×