Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mire vágynak a magyar netezők?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Több informatika órát, ingyenes internetet és szolgáltatói versenyt szeretnének a magyarok az internetes konzultáció eddigi tapasztalatai alapján.

Február 3-án indult el az internetről nemzeti konzultáció, azóta több mint 35 ezren keresték fel az internetkon.hu oldalt és több mint háromezren kérdésjavaslatot is küldtek - mondta a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos.

"Március 26-ig mindenkinek a konkrét kérdésjavaslatát várjuk, ezekből fogom én összeállítani azt a kérdéssort, amire aztán a válaszadás lehetősége megteremtődik."

Többen javasolták, hogy magasabb óraszámban oktassák az informatikát az iskolákban, a szociálisan rászorulóknak és az időseknek pedig biztosítson ingyenes internetelérést az állam - tette hozzá Deutsch Tamás.

"Sokan tették föl azt a kérdést, hogy jogszabály írja elő, - a skandináv országok gyakorlatához hasonlóan - hogy Magyarországon a vezetékes internetszolgáltatás területén kötelezően az ország minden pontján legyen a szolgáltatók közötti verseny. Ma a vezetékes internetszolgáltatásokat tekintve az ország sok pontján nincs választási lehetőség."

A beérkezett kérdésjavaslatokat áprilisban összesítik, a kormány által jóváhagyott 15-20 kérdésre májustól júliusig válaszolhatnak a 14 évesnél idősebb polgárok, a kabinet pedig szeptemberben dönti el, hogy ezek alapján milyen intézkedésekre van szükség - tájékoztatott a miniszteri biztos.

Hanganyag: Herczeg Zsolt