eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Tápióság a csúcstartó

A Pest megyei Tápióságon indulna a legtöbb, tizenhárom polgármesterjelölt az októberi önkormányzati választáson - közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke szerdán Budapesten.

Pálffy Ilona a sajtótájékoztatón elmondta, szintén "rekorder" a Békés megyei Mezőkovácsháza, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kunmadaras, a két településen úgynevezett egyéni listás rendszerben választják a képviselő-testület tagjait, mindkét településen 45-45 jelölt indulna a képviselőségért.

Ez azt jelenti, hogy három A4-es méretű szavazólapra fognak felférni a jelöltek - tette hozzá.

Rekordernek számít a szerdai adatok szerint a Békés megyei Sarkad is. Mivel a település lélekszáma meghaladja a tízezret, a képviselők vegyes választási rendszerben, egyéni választókerületben és kompenzációs listán juthatnak mandátumhoz. Az egyik egyéni választókerületben a jelenlegi adatok szerint 12 jelölt fog indulni a választáson.

Az önkormányzati és nemzetiségi választásra egyébként az NVI-nek 10.635-féle szavazólapot kell gyártatnia.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×