Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Átadták az újjáépített Teleki László teret Józsefvárosban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Átadták az újjáépített Teleki László teret a főváros VIII. kerületében szerdán.

A közterület megújítása idén áprilisban indult a Magdolna Negyed Program részeként, a beruházás 160 millió forint uniós támogatásból valósult meg.

A kerület arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a tér parkjának megtervezésébe a helyi lakosokat is bevonták, közösen döntöttek például a funkcióról, a játékokról, a burkolatokról és a közvilágításról.

A közlemény idézte Kocsis Máté (Fidesz-KDNP) polgármestert, aki szerint a térről mindenki lemondott az elmúlt 20-30 évben, de ebbe nem törődött bele az önkormányzat. Hozzátette: a közös tervezés után azt várja, hogy a teret közösen is óvják meg az ott élők. Kocsis Máté kijelentette azt is: nem állhatnak itt meg, vannak a kerületvezetés előtt álló további feladatok, a város többi részéről sem mondanak le, s a továbbiakban a társasházakra fordítják a legnagyobb figyelmet.

A Teleki téri parkot körbekerítették, megújították a közösségi találkozóhelyet és a színpad körüli területet, díszkertet alakítottak ki, elkülönítettek két kutyafuttatót, valamint ivókutat és hulladékgyűjtőket szereltek fel.

A tér rehabilitációja után a zöldfelületek nagysága eléri az egy hektárt, ami a terület több mint 70 százaléka.

Az önkormányzat tudatta azt is, hogy a Népszínház utca és a Teleki László tér 25. előtti térrészen három bronzszobrot állítottak fel: gróf Teleki László mellett egy ószeres és egy lámpagyújtó szobra is látható itt.