eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Országos figyelmeztetés a viharos szél miatt

Figyelmeztető előrejelzést adott ki Magyarország területére az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Vasárnap késő estétől előbb a Dunántúl nyugati részein, majd hétfőn kiemelten a Dunántúlon ismétlődő eső várható. Nagyobb valószínűséggel a Dunántúl nyugati felében a 24 órás csapadék összeg 20 milliméter körül, délnyugaton (nagyobb valószínűséggel Zala megyében) akár 30 mm körül alakulhat.

A Dunántúl nyugati felében a vasárnap éjféli óráktól a hétfő késő esti órákig az északi, északnyugati szelet többször viharos (60-80 kilométer/órás, kis területen néhol 85 kilométer/óra körüli) széllökések kísérhetik.

Északkeleten hétfőn napközben, illetve este kisebb területen 60-75 kilométer/órás széllökések is kialakulhatnak északkeleti irányból - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×