Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A főváros benyújtotta fellebbezését a CET-ügyben - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A főváros benyújtotta fellebbezését a CET-ügyben a Pécsi Törvényszéken múlt héten született ítélet kapcsán - írja a Népszabadság. Januárig visszamenőleg kaphatják meg az újabb fizetésemelésüket az egészségügyben dolgozók - értesült a Magyar Nemzet.
Népszabadság:

A Magyar Helsinki Bizottság a Független Rendőrségi Panasztestülethez, az Alkotmánybírósághoz, majd - ha kimerítették az itthoni jogi lehetőségeket - a strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bíróságához is fordul a budapesti Sirály klubban tartott botrányos rendőrségi razzia miatt. A szervezet jogi képviselője szerint a rendőri intézkedés jogalapja és körülményei is problémásak, ahogy maga a fokozott ellenőrzés elrendelése is, amire hivatkozva a razziát végrehajtották.

A főváros benyújtotta fellebbezését a CET-ügyben a Pécsi Törvényszéken múlt héten született ítélet kapcsán. Az MKB Bank 2012 elején fogta perbe a fővárosi önkormányzatot, a budapesti CET-beruházás kapcsán szóban forgó 28,4 millió eurós - mintegy 7,5 milliárd forintos - hitel és kamatok visszafizetését kérve. A Pécsi Törvényszék múlt heti közbenső ítéletében kimondta: az MKB és a főváros között létrejött megállapodás érvényes, azaz a szolgáltatási szerződés felmondása esetén az önkormányzat köteles megfizetni a fennálló adósságot. A főváros elismeri a szerződés érvényességét, de álláspontja szerint az önkormányzat közvetlen és önálló fizetésre kötelezése tiltott állami támogatásnak minősülhet.

Magyar Nemzet:

Összesen 121 milliárd forintnyi visszaélést leplezett le tavaly a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatósága: a legnagyobb fogások áfacsalások voltak. A pénzügyi nyomozók a pénz nagyjából negyedét, 28 milliárd forintot visszaszerezték. A nyomozók nagyjából 14 ezer büntetőeljárást kezdeményeztek.

Januárig visszamenőleg kaphatják meg az újabb fizetésemelésüket az egészségügyben dolgozók, a bérfejlesztésre szánt összeg harmincmilliárd forint. A korábbi tárgyaláson még arról volt szó, hogy az érintettek szeptembertől nem visszamenőleges hatállyal részesülnek a bérkompenzációban.

Index:

Talmácsi Gábor február végi nagy esése után csütörtökön Aragonban újra motorra ülhetett. A spanyolországi teszten az időjárás nem segítette a versenyzőket, délelőtt és délután is volt egy-egy kiadós eső, így minden típusú gumit felszereltek. A 125 köbcentisek között világbajnoki címet szerző magyar 25 kört teljesített, és elégedett volt az elvégzett munkával.

5000 méteren bringával a hátadon fulladozol

Több ezer méteres magasságban biciklizni hatalmas élmény, de Keller Zoltán szerint, aki első magyarként teljesítette a Himalájába szervezett versenyt, a 400 kilométer hosszú Yak Attackot, egyszer elég kipróbálni. Gyomorfertőzéssel kezdett, ütközött szamárral, a helyi ételt nem bírta.

Portfolio.hu:

Bemutatta mai sajtótájékoztatóján a Facebook azt, amiről napok óta pletykáltak a piaci szereplők: saját operációs rendszerrel jelenik meg a társaság. Az operációs rendszer az Androidon alapul, mélyen integrálva a Facebook szolgáltatásait.

Pénzcentrum.hu:

Az elmúlt évek egyik legfontosabb tanulsága, hogy banki terméket csak nagy körültekintéssel, tájékozottan, alaposan átgondolva érdemes használnunk. Fontos megismernünk a termék lehetőségeit, határait, előnyeit és kockázatait is. A magyar családok számára talán a legfontosabb banki termék a hitel, amelynél valóban elengedhetetlen, hogy használatához tisztában legyünk nem csak a termékkel, hanem saját pénzügyi helyzetünkkel, lehetőségeinkkel is.

Napi Gazdaság:

Kevesebb lesz idén a méz az időjárás miatt. A szokatlanul hideg márciusi és áprilisi időjárás, illetve a tavaly augusztusi aszály miatt a szokásosnál kisebb mennyiségben begyűjtött virágpor azt eredményezi, hogy leállt a kaptáron belül az újabb peték lerakása, az állományok fejlődése.