Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Orbán: megépül a Csorna és Szombathely közötti autóút

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Csorna és Szombathely közötti autóút megépítéséről biztosította Orbán Viktor a helybélieket egy a vasi megyeszékhelyen működő kereskedelmi rádiónak adott interjújában.

Megépül 2016 végéig a Csorna és Szombathely közötti autóút - jelentette ki a miniszterelnök a szombathelyi Frisss FM kereskedelmi rádiónak adott interjújában, amelynek szövege pénteken került fel a rádió internetes portáljára, a Frisss.hu-ra.

Hangsúlyozta: elemi erejű szükség van arra, hogy a Győr-Szombathely útvonalat, és az M1-est Sopronnal összekötő utakat megépítsék legalább autóút minőségűre. A kormány elkötelezett a beruházás mellett, az eddigi késlekedés oka, hogy a kormányváltáskor nagyon előkészítetlen állapotban találták a fejlesztés terveit - tette hozzá.

A kormányfő az interjúban arról is beszélt: Szombathelyen 700 munkahely jön létre a járműipari alkatrészgyártó LuK, Bükön pedig 350 új munkahely vár betöltésre a Nestlé állateledel-gyára fejlesztésének köszönhetően, ez pedig azt az üzenetet hordozza, hogy bár kétségkívül számos nehézséggel kell megküzdenie az európai gazdaságnak - így benne Magyarországnak is - a befektetők már látnak fantáziát a magyar gazdaságban.

Orbán Viktor szólt arról is, hogy Magyarországon egyszerre van jelen munkaerőhiány és munkanélküliség. Éppen ezért a magyar felsőoktatás belső szerkezetét át kell alakítani, és a mérnökképzésben is fel kell kapaszkodni az élvonalba. Magyarország jövője a termelésben, és a mérnöki tudás által létrejövő beruházásokban van - mutatott rá.

A miniszterelnök beszélt a forint árfolyamáról is, szerinte a magyar fizetőeszköz továbbra is nagy ingadozásokat fog mutatni. A kormány beavatkozása nélkül, sok tízezer ember találta volna magát rövid időn belül az utcán bedőlt devizahitele miatt - tette hozzá a miniszterelnök.

"Arra hívom fel a magyarok figyelmét, ne bocsátkozzanak veszélyes kalandokba az árfolyamnyereség illúziója miatt, mert ismét kellemetlen meglepetés érheti őket. Az árfolyamot mint bizonytalansági tényezőt kell továbbra is figyelembe venni a családi kasszában" - fogalmazott a miniszterelnök.