eur:
392.21
usd:
366.8
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Harrach Péter: Csak a képviselői listája lehet önálló a KDNP-nek

Önálló KDNP-képviselőjelölti lista elképzelhető, de önálló polgármesterjelöltet a Fidesz jelöltje ellen nem lehet indítani vagy támogatni - mondta el Harrach Péter, a KDNP alelnöke.

Az MTI azután kereste meg a kereszténydemokrata frakció első emberét, hogy több helyen olyan híradások jelentek meg, nem sikerül a polgármesterjelöltségről megegyezni Érden és Vácott.

Harrach Péter leszögezte: az a KDNP álláspontja, hogy ahol nincs más megoldás, jelöltjeiknek lehet önálló képviselői listát állítani, de önálló polgármesterjelöltet a Fidesz jelöltje ellenében nem lehet indítani, vagy támogatni.

A KDNP gyakorlatában eddig működött az a megoldás, hogy a vezetés felelős döntéseit a helyi szervezetek elfogadják. Nem volt szükség olyan más pártoknál gyakori lépésekre, mint a feloszlatás. Abban bíznak, hogy ez a jövőben is így lesz - tette hozzá a kereszténydemokrata politikus.

Arra a felvetésre, hogy ha ez mégsem így lenne, úgy válaszolt: nem lesz könnyű elfogadni azt a helyzetet, ha a helyi szervezetek másként viszonyulnak ehhez mint eddig, és az átgondolt irányelveket nem veszik figyelembe.

"Ez egy új helyzet lesz, amelyet új döntésnek kell követnie" - fogalmazott az alelnök. Hozzátette: várhatóan hétvégéig minden eldől.

A vitás helyszínek közül Érd kapcsán megjegyezte: formailag minden rendben van, mert a KDNP ott nem indít önkormányzati jelöltet, és polgármestert sem. Néhány KDNP-s úgy gondolta, hogy elindul, egyéni döntést hozva, függetlenként vagy civil szervezet támogatásával.

Harrach Péter kiemelte: mindennél fontosabb a létrejött centrális politikai erő, amelyik képes végre megteremteni a nemzeti egységet.

A párt alelnöke úgy fogalmazott: a Fidesz és a KDNP együttműködését a felelősség és a kölcsönös tisztelet jellemzi. A helyi szervezetek szintjén is, az esetek elsöprő többségében sikerült megegyezni a jelöltek személyében.

Harrach Péter közlése szerint tíz alatt van azon települések száma, ahol szétválasztották a listákat és külön Fidesz és külön KDNP-lista lesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×