Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A gödöllői kastélyban látjuk vendégül az uniót

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Mintegy 250 politikai esemény lesz Magyarországon a jövő év első felében a soros magyar uniós elnökség idején - mondta a lebonyolításért felelős kormánybiztos az InfoRádió Aréna című műsorában. Robák Ferenc a tervekről elárulta, hogy a Gödöllői Királyi Kastélyban tartják majd a plenáris ülést, de Budapesten szállásolnák el az uniós képviselőket.

A jövő év első felében a soros magyar uniós elnökség és az ülések előkészítésével, a helyszínek biztosításával, a résztvevők fogadásával és szállításával, továbbá a technikai körülmények megteremtésével foglalkozik a lebonyolításért felelős kormánybiztos. Robák Ferenc az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta, hogy egy állam- és kormányfői csúcstalálkozót tartanak Magyarországon, valamint a miniszteri tanácsüléseknek is lesz egy informális változata itthon.

Összesen 250 eseményt tartanak Magyarországon 2011 első félévében az uniós elnökség idején, és előfordul, hogy egy nap több program is zajlik majd - közölte a kormánybiztos.

Robák Ferenc beszélt arról is, hogy a miniszteri tanácsülések helyszínével szemben komoly követelményeket támaszt az Európa Unió. A választás a Gödöllői Királyi Kastélyra esett, míg a másik fő helyszín a Néprajzi Múzeum lesz. A kormánybiztos kifejtette: a soros elnökséget ellátó állam jobban be tudja mutatni magát, ezért célszerűbb, ha nem egy hűvös, eurobürokrata környezetbe viszi el a résztvevőket.

Hanganyag: Exterde Tibor