eur:
392.15
usd:
366.32
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

A gödöllői kastélyban látjuk vendégül az uniót

Mintegy 250 politikai esemény lesz Magyarországon a jövő év első felében a soros magyar uniós elnökség idején - mondta a lebonyolításért felelős kormánybiztos az InfoRádió Aréna című műsorában. Robák Ferenc a tervekről elárulta, hogy a Gödöllői Királyi Kastélyban tartják majd a plenáris ülést, de Budapesten szállásolnák el az uniós képviselőket.

A jövő év első felében a soros magyar uniós elnökség és az ülések előkészítésével, a helyszínek biztosításával, a résztvevők fogadásával és szállításával, továbbá a technikai körülmények megteremtésével foglalkozik a lebonyolításért felelős kormánybiztos. Robák Ferenc az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta, hogy egy állam- és kormányfői csúcstalálkozót tartanak Magyarországon, valamint a miniszteri tanácsüléseknek is lesz egy informális változata itthon.

Összesen 250 eseményt tartanak Magyarországon 2011 első félévében az uniós elnökség idején, és előfordul, hogy egy nap több program is zajlik majd - közölte a kormánybiztos.

Robák Ferenc beszélt arról is, hogy a miniszteri tanácsülések helyszínével szemben komoly követelményeket támaszt az Európa Unió. A választás a Gödöllői Királyi Kastélyra esett, míg a másik fő helyszín a Néprajzi Múzeum lesz. A kormánybiztos kifejtette: a soros elnökséget ellátó állam jobban be tudja mutatni magát, ezért célszerűbb, ha nem egy hűvös, eurobürokrata környezetbe viszi el a résztvevőket.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×