eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Navracsics: már április 26-án javaslatot tehet a Fidesz a kisebb parlamentre

A kisebb parlamentről és a kisebb önkormányzati képviselő-testületekről szóló előterjesztések lehetnek azok a kezdeményezések, amelyeket az elsők között terjeszt az Országgyűlés elé a Fidesz - közölte Navracsics Tibor. A Fidesz frakcióvezetője szerint a parlamenti választás második fordulójának tétje az, hogy egy olyan hatékony, egységes és nagy legitimációval bíró kormány jöhessen létre, amely a lehető legrövidebb időn belül kivezeti az országot a válságból.

Navracsics Tibor pártja keddi elnökségi ülése után tartott budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: egy nagy támogatottsággal rendelkező kormány, amely a nemzeti egység jelentős részét fel tudja mutatni a választók támogatásának formájában is, hamarabb tudja kivezetni az országot a válságból.

Más a kormányzati politika üteme és hatékonysága, ha a nemzeti egység kereteiben folyik - jelentette ki a politikus, aki bejelentette, hogy a kisebb parlamentről és a kisebb önkormányzati képviselő-testületekről szóló előterjesztések lehetnek azok a kezdeményezések, amelyeket az elsők között terjeszt az Országgyűlés elé a Fidesz.

Navracsics Tibor ezeket a törvényeket nevezte meg arra a kérdésre válaszolva, amely azt firtatta: melyek lennének azok a szimbolikus javaslatok, amelyeket - mint arról Orbán Viktor Fidesz-elnök is beszélt - a párt jogi munkacsoportja már készít elő, és amelyeket esetleg már a második forduló másnapján, április 26-án az Országgyűlés elé terjeszthetnek.

A Fidesz frakcióvezetője az MTI azzal kapcsolatos felvetésére, hogy a Napi Gazdaság keddi cikke szerint a Fidesz még idén kivezetheti a szuperbruttót, az ekhót és az evát, illetve, hogy a párt milyen konkrét lépésekkel szorítaná vissza a korrupciót és a bürokráciát, úgy reagált: az elnökségi ülésen alapvetően azzal foglalkoztak, hogy a második fordulóban minél nagyobb felhatalmazásra tegyenek szert, "következésképpen nem beszéltünk kormányzati feladatokról".
Azokról majd akkor beszélnek részletesen, ha megvan a választók felhatalmazása. "Konkrét kormányzati lépésekről vagy elképzelésekről most nem tudok beszámolni" - közölte.

Arra a kérdésre: elképzelhető-e, hogy a Fidesz nem tartaná meg a mentelmi jogot közvádas ügyek esetén, Navracsics Tibor kijelentette, azt szeretnék megszüntetni, hogy a mentelmi joggal vissza lehessen élni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×