eur:
392.16
usd:
366.74
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Számolni kellett volna a rendkívüli helyzettel

Közvélemény-kutató cégek vezetői szerint számolniuk kellett volna rendkívüli helyzettel az országgyűlési választás lebonyolítóinak, a kialakult helyzettel kapcsolatban vizsgálatra van szükség a felelősség megállapítására, de mindez nem kérdőjelezi meg a választási eredményeket. Török Gábor politológus szerint ami a kampánycsend meghosszabbítása ügyében történik, a politikai rendszer lejáratására alkalmas.

"Rendkívüli helyzet van, de ez semmiképp sem kérdőjelezi meg a választási eredményeket"" - közölte Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet kutatási igazgatója a HírTV választási műsorában azzal összefüggésben, hogy több szavazókör előtt még hosszú sorok álltak vasárnap este 19 óra után; olyan helyeken, ahol az igazolással szavazók adhatják le voksukat.

Mint hozzátette, egy "középszintű rendezvényszervező cég" is tudja, hogy tartalékkal kell rendelkezni és rendkívüli helyzettel számolni kell. "Egy rendezvényszervező cég jobban meg tudta volna csinálni" - mondta.

Arra a kérdésre, állhat-e szándékosság a történtek hátterében, Mráz Ágoston Sámuel azt mondta: alapos vizsgálatra van szükség a jogi, a technikai és a politikai felelősség megállapítására. Utóbbiról szólva megjegyezte: sejthető, hogy ez az Országos Választási Bizottságot terheli.

Manchin Róbert, az Európai Gallup Intézet elnöke úgy fogalmazott, hogy a választások lebonyolítására kijelölt szervezet "nincs a helyzet magaslatán".

Így "nem tudunk jóízűen örülni a választásoknak" - tette hozzá.

Szánalmas


Török Gábor politológus szerint ami a kampánycsend meghosszabbítása ügyében történik, a politikai rendszer lejáratására alkalmas.

A politológus az m1 televízióban vasárnap este arról is beszélt: politikai és szakmai következménye kell legyen annak, hogy az OVB csak 19:15-kor jelentette be, meghosszabbítják a kampánycsendet, akkor, amikor már minden médium közölte az előzetes közvélemény-kutatási eredményeket. Az OVB-nek már reggel hétkor tudnia kellett, hogy egyes választókörzetekben másfél óráig állnak sorba a voksuk leadására váró választópolgárok, tehát tizenkét órája volt arra, hogy mérlegelje ezt a helyzetet - mutatott rá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×