eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Fidesz: szegényes eredmény a számlaegyszerűsítés

Szegényes eredménynek tartja a Fidesz a számlaegyszerűsítést; az ellenzéki párt elnöki stábjának vezetője azt mondta: a kormány intézkedése mellett arra is szükség lenne, hogy a számlák összege jóval alacsonyabb legyen a mostaninál.

Szijjártó Péter megismételte: ha a Fidesz kormányra kerül, megvizsgálják a közüzemi szolgáltató cégek szerződéseit, hogy a lakosságnak kisebb rezsit kelljen fizetnie. A politikus azután beszélt erről, hogy a távirati iroda azt írta: a kormány elfogadta a közüzemi szolgáltatások fogyasztóinak védelmét erősítő javaslatcsomagot.

Az úgynevezett közüzemi kódex bevezetésével, - hat hónapos türelmi idő után - egyszerűsödnek a gáz-, illetve a villanyszámlák és egységesebbé válik azok szerkezete. A döntés értelmében az ügyfél beadványára 15 napon belül köteles lesz érdemi választ adni a szolgáltató és - ha valaki befizeti a tartozását - két napon belül vissza kell kapcsolni az áramot. Ha ezt egy nappal később teljesíti a cég, kötbérként ki kell fizetnie a visszakapcsolási díj felét, két napos, vagy annál hosszabb csúszás esetén pedig a teljes összeget.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×