Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Dávid szerint bigámista násztáncot jár a Fidesz, az MSZP és a Jobbik

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fidesz, az MSZP és a Jobbik bigámista násztáncának tartja Dávid Ibolya az MDF elnöke, hogy a három rivális párt delegáltja szerdán leszavazta az MDF fővárosi listáját.

Rendkívüli nemzetközi sajtótájékoztatót tartott az MDF elnöke csütörtökön a párt székházában. Dávid Ibolya az esemény kezdetén elmondta: épp ma húsz éve volt az első szabad választás első fordulója Magyarországon. Akkor ismeretlen volt, hogy a politika élethalálharcot folytasson a hatalomért.

A pártelnök azt is elmondta: az elmúlt hetekben szóvá tették a "cinikus választási folyamatokat", így azt, hogy az ajánlószelvények gyűjtésének rendszere rendezetlen. A kopogtatócédula-gyűjtés Dávid Ibolya szerint elszívta mások elől a levegőt és a választást a szavazófülkékből az utcára vitték.

A politikus arról is beszélt: a Fővárosi Választási Bizottságban szerdán olyan döntés született, ahol három párt delegáltja leszorította a negyedik esélyes riválist, az MDF-et. "Meggyőződésem, hogy ez az eljárás a három rivális pártnak egy bigámista násztánca, amelynek egyetlen célja, hogy elnémítsa Bokros Lajos miniszterelnök-jelöltet" - jelentette ki.

A Fővárosi Választási Bizottságban az MDF jogi képviseletét Kajdi József, a párt szakpolitikai koordinátora látta el. A politikus a sajtótájékoztatón elmondta: az iroda vezetője a szerdai ülésen bejelentette, hogy az MDF határidőre és a törvényeknek megfelelően adta el az ajánlószelvényeket, aminek értelmében akkor már tíz képviselőjelöltje volt a pártnak.

Kajdi szavai szerint a Fidesz delegáltja ekkor szót kért és levezette, hogy a pártnak nem tíz, hanem csupán hét képviselőjelöltje van, vagyis nem felel meg a törvényi feltételeknek, ezért nem lehet elfogadnia a listáját.

Az elnök ekkor szavazásra bocsátotta a kérdést, amelyen a Fidesz, az MSZP és a Jobbik delegáltjának szavazatával a testület 3:2 arányban elutasította az MDF budapesti listáját. "Leszavazta a három pártdelegált azt a két állandó bizottsági tagot, akit határozott időre, négy évre választott a Fővárosi Önkormányzat. Õk, természetesen, az iroda javaslatát elfogadva amellett szavaztak, hogy az MDF listáját igenis nyilvántartásba kell venni" - mondta.

Kajdi József hozzátette: a párt csütörtök délelőtt benyújtotta fellebbezését az elutasításról szóló határozat ellen.