eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Dávid szerint bigámista násztáncot jár a Fidesz, az MSZP és a Jobbik

A Fidesz, az MSZP és a Jobbik bigámista násztáncának tartja Dávid Ibolya az MDF elnöke, hogy a három rivális párt delegáltja szerdán leszavazta az MDF fővárosi listáját.

Rendkívüli nemzetközi sajtótájékoztatót tartott az MDF elnöke csütörtökön a párt székházában. Dávid Ibolya az esemény kezdetén elmondta: épp ma húsz éve volt az első szabad választás első fordulója Magyarországon. Akkor ismeretlen volt, hogy a politika élethalálharcot folytasson a hatalomért.

A pártelnök azt is elmondta: az elmúlt hetekben szóvá tették a "cinikus választási folyamatokat", így azt, hogy az ajánlószelvények gyűjtésének rendszere rendezetlen. A kopogtatócédula-gyűjtés Dávid Ibolya szerint elszívta mások elől a levegőt és a választást a szavazófülkékből az utcára vitték.

A politikus arról is beszélt: a Fővárosi Választási Bizottságban szerdán olyan döntés született, ahol három párt delegáltja leszorította a negyedik esélyes riválist, az MDF-et. "Meggyőződésem, hogy ez az eljárás a három rivális pártnak egy bigámista násztánca, amelynek egyetlen célja, hogy elnémítsa Bokros Lajos miniszterelnök-jelöltet" - jelentette ki.

A Fővárosi Választási Bizottságban az MDF jogi képviseletét Kajdi József, a párt szakpolitikai koordinátora látta el. A politikus a sajtótájékoztatón elmondta: az iroda vezetője a szerdai ülésen bejelentette, hogy az MDF határidőre és a törvényeknek megfelelően adta el az ajánlószelvényeket, aminek értelmében akkor már tíz képviselőjelöltje volt a pártnak.

Kajdi szavai szerint a Fidesz delegáltja ekkor szót kért és levezette, hogy a pártnak nem tíz, hanem csupán hét képviselőjelöltje van, vagyis nem felel meg a törvényi feltételeknek, ezért nem lehet elfogadnia a listáját.

Az elnök ekkor szavazásra bocsátotta a kérdést, amelyen a Fidesz, az MSZP és a Jobbik delegáltjának szavazatával a testület 3:2 arányban elutasította az MDF budapesti listáját. "Leszavazta a három pártdelegált azt a két állandó bizottsági tagot, akit határozott időre, négy évre választott a Fővárosi Önkormányzat. Õk, természetesen, az iroda javaslatát elfogadva amellett szavaztak, hogy az MDF listáját igenis nyilvántartásba kell venni" - mondta.

Kajdi József hozzátette: a párt csütörtök délelőtt benyújtotta fellebbezését az elutasításról szóló határozat ellen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×