eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Új tervek szerint bővítik a Szépművészeti Múzeumot

Napokon belül elkészülhetnek a Szépművészeti Múzeum bővítésének új tervei. Az utóbbi hetekben ugyanis többen is támadták a módosításokat, mondván, hogy azok túlságosan megváltoztatnák a múzeum és a Hősök tere látképét.

A héten érkeznek meg az új tervjavaslatok a Szépművészeti Múzeum bővítéséről - mondta az InfoRádiónak az intézmény főigazgatója. Baán László kiemelte: azután kérte az új terveket, hogy kétéves előkészítést követően a kritikai hangok erősödtek fel a két bejárati megoldást illetően, és úgy látta, a lehető legszélesebb konszenzusra törekedve változtatni kell.

Az új terv szerint a jelenlegi főlépcső oldalából biztosítanának egy bejáratot az új szárny felé, míg a Dózsa György út felől érkezők számára a lejáratot jelző építmény, a vizuális jel egy légiesebb, áttetsző építészeti megoldással készülne el, hogy kevésbé vonja magára a tekintetet - fejtette ki.

A főigazgató közölte: május végén, június elején köthetnek szerződést a nyertes pályázóval, majd másfél év után készülhet az új épületszárny. Ebben étterem, előadó, bolt, gyermekfoglalkoztató és új időszaki kiállítótér is helyet kap majd - tette hozzá.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×