eur:
392.16
usd:
366.74
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Hogyan kerülhető el, hogy a gyerekek pedofil zaklatás áldozatai legyenek a neten?

Megfelelő oktatással elérhető, hogy a gyerekek elkerüljék az interneten a felnőtt tartalmakat, illetve azt, hogy pedofil zaklatás áldozatai legyenek - mondta az InfoRádiónak a Biztonságos Böngészés Program vezetője. A rendőrség egyébként nem vezet külön statisztikát az interneten elkövetett bűncselekményekről.

Szűrő szoftverek használatát javasolják a szakemberek, amíg a gyermekek nem tanulnak meg biztonságosan internetezni. A Biztonságos Böngészés Program vezetője szerint két-három évvel ezelőtt még alig lehetett hallani a megoldási lehetőségekről. Schiroky Vilmos úgy látja, hogy fel kell hívni a figyelmet a problémára, és képezni kell a gyermekeket.

Schiroky Vilmos szerint meg lehet értetni a fiatalokkal, hogy nem szabad szexuális tartalmú képeket feltölteniük vagy kiadniuk, de addig is érdemes korlátozni ezt a lehetőséget.

A rendőrség nem vezet külön statisztikát az interneten elkövetett bűncselekményekről - mondta Szabó Henrik, az ORFK Bűnmegelőzési és Áldozatvédelmi Osztályának munkatársa. Hozzátette, hogy az internetes bűncselekmények felderítésénél a szolgáltatók segítségére is szükségük van.

Szabó Henrik kitért arra is, hogy sokszor nem válik egyértelművé az internet szerepe, a világhálóhoz közvetlenül kötődő bűncselekmények mellett egyes esetekben csak feltételezhető, hogy az elkövető az internetet is felhasználta célja eléréséhez.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×