eur:
392.42
usd:
365.8
bux:
66776.92
2024. április 26. péntek Ervin

Orbán Viktor a családi adózás bevezetését tervezi

Orbán Viktor, a Fidesz miniszterelnök-jelöltje online interjút ad a Blikk honlapján. Az adórendszer változásával kapcsolatos kérdésre elmondta: családi adózás bevezetését tervezi a Fidesz.

Az online interjúban az olvasók egyebek között a 4-es metró építéséről is kérdezték Orbán Viktort.

Egykulcsos adózás, többkulcsos adózás, családi adózás. Melyiket választaná? Mikor lenne az a bizonyos egyszeri, nagyarányú adócsökkentés? Idén vagy csak jövőre?

Családi adózás. A menetrend a következő: választás után tényfeltárás. Azután szükséges rendkívüli intézkedések meghozatala. Azután a legfontosabb átfogó változások előkészítése, és utána költségvetési törvény 2011-re. A dolgok mostani állása szerint a kormányalakítás időpontjára kisöprik a költségvetést meg még a padlást is, vagyis a hiány száz százalékát felhasználják, ezért lesz szükség bizonyos rendkívüli intézkedésekre. Így talán nem omlik össze a költségvetés.

Marad-e a Facebookon, ha újra miniszterelnök lesz?

Ha bírom, maradok.

Mi lesz az első döntése,ha megnyeri a választást? Mi várható a további négy évben, ha ön hatalomra kerül?

Legfontosabb, hogy tisztán lássunk. Eltitkolt tényeket, adatokat, zárolt szerződéseket nyilvánosságra kell hozni. Ha nem látunk tisztán, a kormányzás olyan, mint a lottó.

Befejezik, vagy betemetik a 4-es metrót a következő ciklusban?

Be kell fejezni - válaszolta a Fidesz elnöke. Már az Isten pénzét is elköltöttük rá, csak előre lehet belőle menekülni. Ráadásul még legalább egy, de inkább két másik metróvonalra is szükség volna, kérdés csak az: miből? Válasz: csak a gazdaság teljesítményéből, vagyis növekedésből. De az most mínusz hét százalék. Ezért gőzerővel kell dolgozni a növekedés megindításáért, bármi áron.

Annak idején, az 1990 évek elején a nagy beteg Antall Józseffel volt egy beszélgetése. Én azóta is kíváncsi vagyok,hogy miről beszélgethettek, de valahogy ez soha nem került nyilvánosságra. Ha el lehet mondani, akkor legyen szíves, ossza meg velünk.

Mindannyian tartozunk magunknak némi diszkrécióval. Sajnálom.

Ön szerint mennyi időbe fog telni az ország pénzügyi stabilitásának a visszaszerzése?

A választási eredménytől függ. Ha nagy támogatást kapunk, gyorsabban, ha kisebbet, akkor lassabban. Minél nagyobb az egység, annál gyorsabb a kilábalás. Ha valakik gödörbe estek, csak együtt mászhatnak ki. Ha lökdösődnek, mind ott maradnak a gödör fenekén. Csak a Fidesz.

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×