Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Csiba: A kormány sértette meg a kórházakkal kötött megállapodást

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A kormány sértette meg a kórházi szervezetekkel tavaly ősszel kötött megállapodást - mondta Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Csiba Gábor kiemelte: idén közel egy havi összeggel kevesebb pénz jut a kórházaknak a központi költségvetésből, mint 2008-ban.

Személyeskedni és politikai hangulatkeltéssel vádolni akkor szoktak, amikor a szakmai érvekből kifogynak - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület elnöke annak kapcsán, hogy Kökény Mihály MSZP-s politikus szerint megsértette a kormány és a kórházi szervezetek között kötött tavaly őszi megállapodást azzal, hogy csütörtökre zöld zászlós felhívást kezdeményezett.

Csiba Gábor hangsúlyozta: a kormány sértette meg a megállapodást, ugyanis tavaly decemberre ígérte a megállapodás részét illető 6 milliárd forintot, de azt csak januárban utalta át.

Emellett a megállapodás megkötésekor hallgattak egy olyan többletkiadásról, ami most kerül elő: bérkiegészítésként minden közalkalmazottnak 341 ezer forint bruttó fizetésig két részletben 98 ezer forintot kell fizetni április 3-ig - fejtette ki.

Csiba Gábor kiemelte: 2006-tól kezdve folyamatos a pénzkivonás az ellátórendszerben. A konvergenciaprogram 250 milliárdot határozott meg az egészségügyben, de ez az elvonás igazán csak ezen a területen teljesült - közölte

Majdnem egy havi finanszírozási összeggel van kevesebb az idei költségvetésben, mint a 2008-asban - mondta el a szervezet elnöke.

Hanganyag: Exterde Tibor