eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Csiba: A kormány sértette meg a kórházakkal kötött megállapodást

A kormány sértette meg a kórházi szervezetekkel tavaly ősszel kötött megállapodást - mondta Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Csiba Gábor kiemelte: idén közel egy havi összeggel kevesebb pénz jut a kórházaknak a központi költségvetésből, mint 2008-ban.

Személyeskedni és politikai hangulatkeltéssel vádolni akkor szoktak, amikor a szakmai érvekből kifogynak - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület elnöke annak kapcsán, hogy Kökény Mihály MSZP-s politikus szerint megsértette a kormány és a kórházi szervezetek között kötött tavaly őszi megállapodást azzal, hogy csütörtökre zöld zászlós felhívást kezdeményezett.

Csiba Gábor hangsúlyozta: a kormány sértette meg a megállapodást, ugyanis tavaly decemberre ígérte a megállapodás részét illető 6 milliárd forintot, de azt csak januárban utalta át.

Emellett a megállapodás megkötésekor hallgattak egy olyan többletkiadásról, ami most kerül elő: bérkiegészítésként minden közalkalmazottnak 341 ezer forint bruttó fizetésig két részletben 98 ezer forintot kell fizetni április 3-ig - fejtette ki.

Csiba Gábor kiemelte: 2006-tól kezdve folyamatos a pénzkivonás az ellátórendszerben. A konvergenciaprogram 250 milliárdot határozott meg az egészségügyben, de ez az elvonás igazán csak ezen a területen teljesült - közölte

Majdnem egy havi finanszírozási összeggel van kevesebb az idei költségvetésben, mint a 2008-asban - mondta el a szervezet elnöke.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×