Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Lendvai Ildikó: Csökkenteni kell az emberek kiszolgáltatottságát

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A nyugdíj, a munka, a félelemmentes élet, valamint a fogyasztók és szolgáltatók viszonya a szocialista párt kampányának négy fő témája - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

Az MSZP elnöke szerint semmi nem indokolja, hogy átgondolatlanul, gyorsan módosítsák a nyugdíjrendszert. Lendvai Ildikó az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a fenntarthatóság érdekében elengedhetetlen változtatások többségét végrehajtották. Példaként a nyugdíjkorhatár rugalmas és fokozatos emelését, valamint az idő előtti nyugdíjba vonulás megnehezítését említette.

A szocialista politikus hangsúlyozta: az MSZP szerint nem lehet kiiktatni a nyugdíjrendszerből a szolidaritást.

A pártelnök arról is beszélt, hogy pártja megemelné a szakmunkás minimálbért és a hiányszakmákban szakmunkás ösztöndíjat vezetne be.

"Ha a rádióhallgatókat megszavaztatnánk, hányan értik, hogy mi van a távfűtés számlájukon, a gázszámláján,a villanyszámláján, kevesen tennék fel a kezüket, én biztos nem" - mondta az InfoRádióban az MSZP elnöke, aki szerint csökkenteni kell az emberek kiszolgáltatottságát a közszolgáltatókkal szemben.

Pártja ezért a banki magatartáskódex mintájára kezdeményezné a közüzemi magatartáskódex létrehozását, amely a szolgáltatók számára fogalmazna meg szabályokat, kötelezettségeket.

Az MSZP emellett a félelemmentes élet biztosítása érdekében megerősítené azokat a demokratikus jogokat, amelyek Európában természetesek.

Lendvai Ildikó arról is beszélt: amennyiben a Magyar Szocialista Párt ellenzéki szerepbe kényszerül a tavaszi országgyűlési választások után, akkor nem öncélú és személyes vitákat folytat majd, hanem konstruktív kezdeményezései lesznek a törvényekkel kapcsolatban.

Hanganyag: Ignáth Márk