Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Többször is támadás érte az intézkedő közterület-felügyelőket a hétvégén

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Három ízben is megtámadták a Fővárosi Közterület-felügyelet munkatársait intézkedés közben a hétvégén - közölte a cég.

A közlemény szerint múlt hét pénteken a XIII. kerületi Váci úton egy szabálytalanul parkoló autós intézkedés közben először szidalmazni kezdte, majd meg is ütötte az egyik felügyelőt.

A felügyelő járőrtársa az ellenállás megtörése és saját testi épségük védelme érdekében könnygázszóró palackot alkalmazott, de az autósnak, társával együtt, így is sikerült a helyszínről elhajtania. A segítségül hívott rendőr később sikeresen elfogta a bántalmazót, és hivatalos személy elleni erőszak miatt megindították ellene az eljárást.

Szombat délután a XIV. kerületi Hermina úton kerékbilincselés alatt érte támadás a felügyelő mellé beosztott, az eszköz le- és felszerelésében közreműködő alkalmazottat. A francia állampolgárságú támadó a cég munkatársát többször is arcul ütötte. A tettest csak a segítségül hívott rendőr járőröknek sikerült megfékezniük. Az eljárást hivatalos személy támogatója elleni erőszak miatt indították meg.

Ugyancsak szombat délután a XIV. kerületi Örs vezér terén két ember szeszesitalt fogyasztott közterületen. A felügyelők felszólították őket a szabálysértés megszüntetésére, mire az italozók egyike megdobta a palackkal az egyik felügyelőt, majd elmenekült. Társát a felügyelők feltartóztatták, a kiérkező rendőr járőrnek átadták.