eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Többször is támadás érte az intézkedő közterület-felügyelőket a hétvégén

Három ízben is megtámadták a Fővárosi Közterület-felügyelet munkatársait intézkedés közben a hétvégén - közölte a cég.

A közlemény szerint múlt hét pénteken a XIII. kerületi Váci úton egy szabálytalanul parkoló autós intézkedés közben először szidalmazni kezdte, majd meg is ütötte az egyik felügyelőt.

A felügyelő járőrtársa az ellenállás megtörése és saját testi épségük védelme érdekében könnygázszóró palackot alkalmazott, de az autósnak, társával együtt, így is sikerült a helyszínről elhajtania. A segítségül hívott rendőr később sikeresen elfogta a bántalmazót, és hivatalos személy elleni erőszak miatt megindították ellene az eljárást.

Szombat délután a XIV. kerületi Hermina úton kerékbilincselés alatt érte támadás a felügyelő mellé beosztott, az eszköz le- és felszerelésében közreműködő alkalmazottat. A francia állampolgárságú támadó a cég munkatársát többször is arcul ütötte. A tettest csak a segítségül hívott rendőr járőröknek sikerült megfékezniük. Az eljárást hivatalos személy támogatója elleni erőszak miatt indították meg.

Ugyancsak szombat délután a XIV. kerületi Örs vezér terén két ember szeszesitalt fogyasztott közterületen. A felügyelők felszólították őket a szabálysértés megszüntetésére, mire az italozók egyike megdobta a palackkal az egyik felügyelőt, majd elmenekült. Társát a felügyelők feltartóztatták, a kiérkező rendőr járőrnek átadták.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×