eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Csődhelyzetben a Vidám Park

A Vidám Park vezetése a likviditási problémák megoldására 2 darab játék visszalízingelését tervezi - mondta az InfoRádiónak az intézmény szóvivője, miután sajtóértesülések szerint 70 millió forintos hiánnyal küzd a Vidám Park vezetése.

 A Blikk hétfői számában azt írta, félő, hogy tavasszal nem nyitja meg kapuit a Vidám Park, ősszel pedig csődbe is mehet az idén 60 éves intézmény - írta a Blikk.

A fővárosi intézmény nem tud mit kezdeni 70 millió forintos működési hiányával, s emiatt lehet, hogy már a jövő hónapban a bérek kifizetésére sem futja.

A Vidám Park vezetői ezért szeretnék eladni az óriáskereket és a Top Spint nevű játékot, majd visszabérelni azokat, de a Fővárosi Közgyűlés kulturális bizottsága nem fogadta el az ezt tartalmazó üzleti tervet.

Kőfalvi Tamás vezérigazgató szerint likviditási gondjaik vannak, de csődről nincs szó. A nehézségeket az okozza, hogy a válság miatt csökkent a látogatók száma az eddig csak a belépődíjból gazdálkodó cégnél - tavaly 370 ezren voltak a Vidám Parkban, szemben a 2008-as 422 ezres látogatói számmal.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×