eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Falus Ferenc: Még nem vagyunk túl a H1N1-járványon

Ötven százalékkal többen fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel az év első hetében, mint tavaly év végén - mondta az InfoRádiónak az országos tiszti főorvos. Falus Ferenc hozzátette: eddig 72 halálesetről igazolódott be, hogy azt az új vírus okozta.

2010 első hetében 50 százalékkal többen fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, mint a tavalyi év utolsó, a karácsony és újév közötti rövid héten - mondta az InfoRádiónak az országos tiszti főorvos, aki hozzátette: összesen 15600-an mentek el orvoshoz.

Az első héten 320-an kerültek kórházba influenzaszerű tünetekkel, közülük 43-at kell intenzív osztályon ápolni, életveszélyes állapot miatt pedig 36-an szorulnak gépi lélegeztetésre - hangsúlyozta Falus Ferenc, aki elmondta: eddig 72 halálesetről bizonyosodott be, hogy azt az új vírus okozta.

Az adatok azt mutatják, hogy az 50. héten kerültek a legtöbben kórházba: egy hét alatt 630-an. Azóta, ha lassan is, de csökken ez a szám - emelte ki a tiszti főorvos.

Hangsúlyozta: még nem vagyunk túl a járványon, és még korai véleményt mondani az első hullámról, mert meg kell várni a következő heti adatokat.

A H1N1 vakcináról Falus Ferenc elmondta: 3,6 millió oltóanyagot szállítottak ki, az átoltottság pedig 28 és 30 százalék között lehet.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×